Crna kronika
UHIĆEN NA VINKOVAČKOJ CESTI U OSIJEKU

U 9 sati već je imao 2,69 promila alkohola
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Tijekom vikenda policija je zaustavila 42 pijana vozača na prometnicama Osječko-baranjske županije. Neslavni rekorder vikenda je 45-godišnjak koji je za upravljačem auta zaustavljen u petak u 9.30 na Vinkovačkoj cesti u Osijeku. Unatoč prijepodnevu, u krvi je imao 2,69 promila alkohola. Vozač je uhićen, a prijeti mu novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana vožnje vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci, ali i šest negativnih prekršajnih bodova.


U subotu u 2 sata na raskrižju Huttlerove i Vukovarske ulice 56-godišnji Osječanin upravljao je električnim skuterom s 1,90 promila alkohola. Pijan je prošao kroz raskrižje dok je imao crveno svjetlo na semaforu. Istog dana u 17.30 u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića prometni policajci zaustavili su automobil kojim je upravljao 25-godišnji Osječanin s 1,64 promila, pa je i on uhićen. U nedjelju, 30-ak minuta nakon ponoći, između Darde i Švajcarnice zaustavljen je automobil kojim je upravljao 72-godišnji Osječanin koji je imao 1,94 promila alkohola u krvi. Morao je na triježnjenje.

Za vikend je policija u Osječko-baranjskoj županiji utvrdila 214 prekršaja. Najviše je bilo prebrzih vozača - 98. U Vukovarsko-srijemskoj županiji u dane vikenda u prometu je zatečeno 13 pijanih vozača, a najveća koncentracija, 1,90 promila, izmjerena je 41-godišnjem vozaču automobila zaustavljenog na cesti između Nuštra i Cerića. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike