Crna kronika
ĐAKOVČANIN TEŠKO OZLIJEĐEN NA KRNDIJI KOD ORAHOVICE

Planinar pao s 35 metara visine
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Na stjenjaku Rustine na planini Krndiji iznad Orahovice u nedjelju se dogodila nesreća planinara koja je samo pukom srećom prošla bez smrtnog stradavanja. Planinar iz Đakova pao je s visine od 35 metara. U pomoć je odmah priskočio HGSS Orahovica.


- S grupom planinara PD-a Đakovo nalazio se član HGSS - Stanice Osijek koji je, uz druge planinare, odmah priskočio u pomoć unesrećenom i dežurnom dao informacije o lokaciji i stanju planinara. Odmah su na mjesto nesreće upućena dva spašavatelja iz Orahovice i još dvoje iz Slatine. Pridružio im se i još jedan član HGSS - Stanice Osijek nakon čega su nesretnom planinaru koji je pao s 35 metara visine sanirane ozljede. On je potom u vakuum-madracu prenesen do prve prometnice gdje je predan timu Hitne pomoći Orahovica. U transportu unesrećenog sudjelovali su i policajci PP-a Orahovica, stoji u priopćenju HGSS-a. Planinar je zadobio teške ozljede, no na sreću nije u životnoj opasnosti.


Planinari, među kojima je bio i unesrećeni, nisu nikome javili da dolaze i da će se penjati, a isto je potvrdilo i Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica koje stalno poziva na oprez i nužno savjetovanje prilikom odlaska na planinske stjenjake Papuka i Krndije. U isto vrijeme kada je teklo spašavanje na Krndiji, javili su iz orahovačke stanice HGSS-a, od jutarnjih sati aktivno je bilo još troje članova HGSS - Stanice Orahovica na ispomoći Stanici Koprivnica u potražnoj akciji nedaleko od Đurđevca. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike