Osijek
KORONAVIRUS PROMIJENIO TRENDOVE U MEDICINI

Raspisane specijalizacije: KBC vrbuje liječnike za infektologe i anesteziologe
Objavljeno 20. listopada, 2020.

Iako imaju potrebu i za drugom vrstom specijalizanata, u Kliničkom bolničkom centru Osijek prošloga su tjedna raspisali natječaj za odobravanje specijalizacije za dva anesteziologa i četiri infektologa. Naime, upravo zbog situacije s pandemijom Covid-19 u osječkoj bolnici smatraju kako ove specijalizacije u ovom trenutku imaju malu prednost, jer su upravo ovi liječnici prvi u borbi za izlječenje pozitivnih na COVID-19. U tom je duhu i samo ravnateljstvo pozvalo mlade liječnike na ovu specijalizaciju. Tako na društvenim stranicama osječke bolnice stoji: "U vrijeme izazova s kojim se susrećemo kao nikad u posljednjih sto godina, uključite se u borbu s pandemijom već danas sa svim svojim znanjima i vještinama. KBC Osijek raspisuje natječaj za specijalističko usavršavanje doktora medicine. I ovogodišnji natječaj omogućuje specijalizacije iz anesteziologije i infektologije te početak liječničke karijere u najvećoj znanstveno-medicinskoj ustanovi na istoku Hrvatske. Ostvarite svoje profesionalne i individualne želje te postanite dio povijesti i obilježite svoj život nesebičnom borbom za druge“.

Recimo kako kandidati za ovu specijalizaciju moraju imati završen diplomski studij medicine i licencu za samostalan rad. U odabiru kandidata vrednovat će se duljina trajanja studija, opći prosjek ocjena na studiju, nagrade za vrijeme studija, poslijediplomski doktorski studij, stručna i znanstvena aktivnost, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i rad doktora medicine bez specijalizacije u bolničkoj zdravstvenoj ustanovi. Iako je godinama bila poprilično neatraktivna, infektologija je nakon izbijanju koronavirusa ponovno postala jedna od najatraktivnijih specijalizacija, s obzirom na to da je pandemija pokazala kako su zarazne bolesti upravo one koje još uvijek pružaju najviše izazova suvremenoj medicini, unatoč najsofisticiranijoj opremi i metodama liječenja. Ovo nam je priznala i sama predstojnica Klinike za infektologiju, prof. dr. sc. Ljiljana Perić, koju su još u ožujku počeli kontaktirati studenti završnih godina medicine zainteresirani za ispomoć upravo na ovom bolničkom odjelu.

​Podsjetimo i da je krajem prošlog tjedna KBC Osijek potvrdio kako je došlo do ulaska virusa u bolnicu te je zaražen veći broj anesteziologa i kirurga, a COVID-19 proljetos je preboljela i sama prof. Perić. N. Z. Eberhard
Zbog situacije s pandemijom Covid-19 u bolnici smatraju kako ove specijalizacije sada imaju malu prednost
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike