Mozaik
ZF-DRAMA IMALA JE PREMIJERU NA SUNDANCE FESTIVALU, A U KINA STIŽE U SIJEČNJU

Izišao prvi trailer za novi film “Nine Days”
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Nakon što je svoju svjetsku premijeru doživjela na ovogodišnjem Sundanceu u siječnju, Sonyjeva znanstvenofantastična drama "Nine Days", u režiji japansko-brazilskog filmaša Edsona Odae, dobila je i svoj prvi trailer, prenosi The Hollywood Reporter.

Ako ste mislili da su vaši razgovori za posao stresni, pogledajte ove, naime tijekom devet dana ispitivač mora između pet duša odlučiti koja će dobiti priliku za život u stvarnom svijetu, dok će ostale zauvijek prestati postojati. Okviran je to opis filma u kojem nas očekuje odlična glumačka postava u sastavu: Winston Duke u ulozi tajanstvenog ispitivača Willa, Zazie Beetz, Benedict Wong, Tony Hale, Bill Skarsgård, Arianna Ortiz i David Rysdahl. Uz režiju Oda potpisuje i scenarij filma, a produkcijskoj ekipi - Jason Michael Berman, Mette-Marie Kongsved, Matthew Linder, Laura Tunstall i Datari Turner - pridružio se i Spike Jonze ("Being John Malkovich", "Adaptation", "Her"). Oda u "Nine Days" nastoji postaviti duhovna i egzistencijalna pitanja te dileme koje muče većinu ljudi. U traileru možemo vidjeti Beetz i Skarsgårda kako raspravljaju o tome zašto uopće ljudi jedni drugima uzrokuju bol i patnju, i je li bolje fokusirati se na dobru stranu čovječanstva.

- Spike Jonze na mene je imao možda najveći utjecaj kao na filmaša. Njegov rad, zbog kojeg slike u pokretu gledam nekim novim očima, dao mi je inspiraciju da slijedim svoj san, neprestano me ohrabrivao da ispričam svoje priče na što ljudskiji i osobniji način. Stoga sam jako počašćen što se uključio u ovaj projekt - izjavio je Oda o Jonzeu.

Ova ZF-drama u kina bi trebala stići 22. siječnja 2021., a u međuvremenu bit će prikazana na filmskim festivalima Hamptons i AFI. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju