Kultura
USPJEH POŽEŽANA

Matošević sveukupna pobjednica
Objavljeno 20. listopada, 2020.
ZAGREB


Prema odluci stručnoga žirija, šest prvih mjesta i jedno treće osvojila je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar na 8. dječjim susretima "Budućnost u nama", koje je protekloga vikenda organizirala Udruga Um, Duh i Tijelo - Gombalište iz Zagreba. Zanimljivo je da su mladi požeški plesači na ovoj festivalsko-natjecateljskoj manifestaciji nastupili sa sedam koreografija. Marta Matošević sveukupna je pobjednica natjecanja s najviše osvojenih bodova za koreografiju Kum-Kum, mentorice i koreografkinje Ilijane Lončar.


Festival je održan u skladu s važećim epidemiološkim mjerama pa je dio programa izveden uživo na pozornici Centra za kulturu Travno, a dio je prijavljen u obliku videoprezentacije.


Na pozornici Centra za kulturu Travno nastupila je grupa suvremenog plesa 4. razreda osnovne škole s koreografijom Mozart i Mozartine te solisti Petar Galović, Iva Marjanović i Marta Matošević. U videoizdanju predstavljene su koreografije starijih plesačica Be stronger and believe, Feel the vibration i solo Anamarije Jakoubek So close.

- Unatoč neuobičajenim okolnostima, uspjeli smo prevladati sve izazove i potvrditi upornost i kvalitetu našega rada. U ovim doista ograničavajućim vremenima uspjeli smo realizirati gostovanje, k tomu vrlo uspješno. Svih sedam koreografija u videoizvedbi i uživo zaslužile su nagrade stručnoga žirija. Osobno sam najponosnija na njihovu hrabrost i snalažljivost da bez generalne probe (uvjetovano epidemiološkim mjerama) stupe na scenu, u potpuno novo okruženje, s minimalno publike i svakakvim uputama što se smije i ne smije glede COVID-19. Veliko je to bilo životno iskustvo i meni, a posebice njihovim mladim glavicama. Čestitam još jednom svima, kao i njihovim roditeljima na lijepom odgoju i povjerenju koje su mi dali kao pedagoginji. Moje srce je puno - zaključuje ponosno plesna pedagoginja Ilijana Lončar. N.Vekić
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike