Regija
NAKON CT-A I MAGNETSKE REZONANCE

Radiološki je odjel virovitičke bolnice dobio i RTG-uređaj
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Prije dvije godine virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je: "U budućnosti, kao osnivačima zdravstvenih institucija na području naše županije, cilj nam je ulagati sredstva u bolju opremu. To je naša dužnost i obveza za sve pacijente s područja naše, ali i susjednih županija". I te je godine, uz financiranje Ministarstva zdravstva, nabavljen 128-slojni CT uređaj na Odjelu radiologije Opće bolnice u Virovitici. Vrijednost tog uređaja, kojim se značajno podigla zdravstvena usluga za stanovnike Virovitičko-podravske županije, iznosila je 4.031.250 kuna. Sljedeće, 2019. godine predsjednik Vlade Andrej Plenković na prigodnoj je svečanosti u Općoj bolnici Virovitica pustio u rad uređaj za modernu radiološku dijagnozu, koji ne koristi štetno rengensko zračenje, magnetsku rezonancu. Taj uređaj, vrijedan približno osam milijuna kuna i nabavljen zahvaljujući Vladi RH, omogućuje bolesnicima da u Općoj bolnici Virovitica dobiju bržu i preciznu dijagnostiku suvremenom metodom, a da pritom ne moraju putovati u neke druge kliničke bolničke centre u kojima se na takve pretrage čeka i do godinu dana. Time se Opća bolnica Virovitica svrstala uz sam bok velikih hrvatskih bolničkih centara.

Protekli je tjedan Opća bolnica Virovitica predstavila novi RTG-uređaj, nabavljen sredstvima Virovitičko-podravske županije, vrijedan 1.456.000 kuna.

– Nabavom ovog RTG uređaja zamijenili smo jedan od tri postojeća, onaj koji je bio najstariji, analogni, iz 2001. godine. Novi uređaj, digitalni, s dva ravna detektora, ima potpuno automatizirane kretnje uz sinkronizaciju svih opcija. Ovo je jedan od najmodernijih uređaja u Hrvatskoj. Time smo kompletirali radiološku dijagnostiku nakon nabave CT-a, magnetske rezonance i sada RTG uređaja – podcrtao je ravnatelj Opće bolnice Dinko Blažević.

– Ovo je jedan od trenutačno najboljih rendgenskih uređaja u Hrvatskoj s potpunom digitalizacijom za obradu podataka. Naši pacijenti s njim dobivaju bitno manju dozu zračenja tijekom dijagnostike, a nama, zdravstvenim djelatnicima koji skrbimo o njima, daje točnije i brže informacije. Rapidno je ubrzana količina i obrada podataka, a time i brzina protoka pacijenata. Otkuda nam dolaze pacijenti? Naravno, najviše iz Virovitičko-podravske, kao i susjednih županija, ali sve češće i oni iz Zagreba i Osijeka – kazala je dr. Alenka Borovčak Lovrenc, voditeljica Odjela za radiologiju Opće bolnice Virovitica. R.I.
 
NASTAVIT ĆE SE ULAGANJA U OPREMU
– I na ovaj način nastavljamo ulaganje u zdravstvene institucije Virovitičko-podravske županije. Ovime je nakon nabave CT-a i magnetske rezonance zaokružen ciklus ulaganja u Odjel radiologije. U Opću bolnicu uložena su i značajna sredstva kroz 50 milijuna nepovratnih kuna vrijedan projekt “Dogradnje i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”, kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija, a usto je sagrađena i opremljena nova dnevna bolnica. Ne smijemo zaboraviti ni brojne projekte energetske obnove zgrada Doma zdravlja VPŽ-a, kao i opremanje brojnih ambulanti diljem naše županije. I nadalje ćemo ulagati u modernu opremu, jer ona daje našim pacijentima kvalitetniju skrb, a liječnicima bolje uvjete rada – kazao je župan Igor Andrović, koji je Odjel radiologije obišao uz ravnatelja OB-a Virovitica Dinka Blaževića te predsjednicu Upravnog vijeća OB-a i pročelnicu Službe za poslove župana i opće poslove Jasne Abramović.
U virovitičku bolnicu dolaze i pacijenti iz susjednih županija, a sve češće i iz Zagreba i Osijeka
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike