Regija
VINKOVAČKA REKREATIVNA BICIKLIJADA ''TOUR NATUR''

Preko 100 biciklista odvozilo 15 kilometara, nagrada Korini Bonić
Objavljeno 19. listopada, 2020.

VINKOVCI - Lijepo vrijeme privuklo je preko 100 biciklista na vinkovačku rekretaivnu biciklijadu ''Tour natur'' u organizaciji Turističke zajednice Grada Vinkovaca, te uz potporu Biciklističkog kluba ''Sokol'' , Grada Vinkovaca i Moto kluba ''Vinkovci''.

Svi sudionici držali su se epidemioloških mjera, tako da je svima izmjerena temperatura, dezificijensi za ruke i vodila se evidencija svih sudionika biciklističke rute.

Rutu od 15 kilometara bila je izazov za sve građane Vinkovaca od onih najmlađih do najstarijih, a krenuli su s Trga Vinkovačkih jeseni, preko Lapovaca i kolodvora stigli su do Ulice Kralja Zvonimira i tim pravcem stigli do centra Nuštra odakle su skrenuli u smjeru Cerića. Nakon Cerića stižu u Malu Bosnu, Gortanovo naselje, obilaze bolnicu i kroz Ulicu bana Jelačića stižu na krajnji cilj, Trg Vinkovačkih jeseni i zatvaraju rutu.

-''Cilj ovog događaja bilo je  druženje. Stiže nam zimsko vrijeme, sve je hladnije, ljudi su sve više u kućama, pa smo iskoristili ovaj trenutak da naše građane izvučemo van'',  rekao je Marko Jureta, zamjenik direktorice Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.

U vožnji vidjeli smo i poznata lica, među kojima je bila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, Marija Liščić Drmić, kao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suprugom.

-''Ovo je nešto što ćemo poticati, što ćemo imati više puta kroz godinu, a ne samo jednom. Na ovaj način ne samo da želimo potaknuti jednu međusobnu reakciju nego i bavljenje sportom i vođenje zdravog života. Puna potpora organizatorima i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju. Mislim da je ovo dobra rekreacija za koju ne treba puno, samo malo volje. Naš grad je prekrasan, uvijek se može nešto novo vidjeti i upoznati, pa sve pozivam da se provozaju biciklom kroz Vinkovce“, rekao je Bosančić.

Svi sudionici dobili su majice, no nagrade su otišle u ruke desetero biciklista nakon tombole. Najviše sreće imala je Korina Bonić koja je na tomboli osvojila bicikl.

Najstariji sudionik bio je Ivica Jukić,  najmlađi sudionik Vito Garvanović, a najmlađi do 10 godina dobili su biciklističku posudu za vodu.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike