Osijek
DJEČJI VRTIĆ ANTUNOVAC

Djeci novo igralište na 200 četvornih metara
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Djeca s područja općine Antunovac dobila su novo mjesto za sigurnu igru i druženje. Riječ je o dječjem igralištu sagrađenom u dvorištu Dječjeg vrtića u Antunovcu. Načelnik Davor Tubanjski ističe da nastoje osigurati što više takvih prostora, vodeći računa o tome da igrališta budu prilagođena za sve dobi djece.

- Prošle smo godine u Ivanovcu, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, sagradili novo igralište vrijedno više od 100.000 kuna. Sljedeći nam je korak ulaganje u obnovu ostalih naših dječjih igrališta. A ovo novo igralište u dvorištu dječjeg vrtića u Antunovcu postavljeno je na dvjestotinjak četvornih metara i sastoji se od tri igrala za djecu. To je osigurano prijavom projekta na natječaj Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, nakon čega je sklopljen ugovor o financiranju vrijedan 111.330 kuna. Općina Antunovac tako je sada bogatija za još jedan adekvatan prostor za dječju igru i druženje na otvorenom - kaže Tubanjski.

Dodaje kako je krajnji cilj poticanje kvalitetnijeg psihofizičkog razvoja djece i obogaćivanja sadržaja za dječju igru, ulaganjima u gradnju i održavanje dječjih igrališta. “Poručujem najmlađima da čuvaju naša igrališta kako bi dugo bila na radost i igru svoj djeci”, poručuje Tubanjski. D.P.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu