Sport
PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

"Iza vage" uzeti bodove i zadržati lidersku poziciju
Objavljeno 17. listopada, 2020.
Daleko putovanje čini se veći problem Osječankama od sudara sa solidnom ekipom iz Metkovića

S maksimalnim učinkom nogometašice Osijeka odlaze na treće ovosezonsko gostovanje. Na najudaljenije, u Metković, kamo štićenice trenera Marijana Vuka dolaze kao vodeća ekipa.


Osim sve tri pobjede popularne "zečice" imaju i fantastičnu gol-razliku, a te trendove namjeravaju nastaviti sutra (nedjelja) protiv Neretve, čije preplivavanje ne bi trebalo biti upitno premda su domaće igračice u međuvremenu upisale prve bodove i znale su biti neugodan protivnik aktualnim doprvakinjama Hrvatske. Čiji su redovi pomlađeni i novi val nagovještava vraćanje izgubljenog državnog primata, koji se, međutim, temelji na nekolicini dugogodišnjih i iskusnijih prvotimki, koje, očito, imaju još štošta reći na travnjaku. Na metkovskom igralištu "Iza vage" Osječanke vjeruju da se neće (pre)dugo "vagati" s igračicama Neretve pokušavajući već u ranoj fazi igre usmjeriti bodove u Slavoniju.

- Daleko putovanje čini se veći problem od Metkovki, koje, međutim, ne smijemo i nećemo podcijeniti ponajprije jer to nije u našoj naravi, a takav pristup u pravilu odvede u neželjenom smjeru. Naš je određen i želimo novom pobjedom zadržati vodstvo u redoslijedu te s te pozicije ući u najveći hrvatski derbi, koji je na programu sljedeće nedjelje u Osijeku. Treba, usto, zadržati dosadašnju iznimno pozitivnu atmosferu, tako da improvizacije i evenualnog iznenađenja neće biti. Krenut ćemo od prve minute maksimalno po bodove te ih pokušati što prije osigurati. Nedvojbeno smo kvalitetetnija ekipa od domaće te, iskažemo li to u optimalnom obujmu, problema ne bi trebalo biti. Jasno je da bi sve osim naše pobjede bilo golemo iznenađenje, o kojem, dakako, ne razmišljamo, kao ni o količini pogodaka koji će završiti u protivničkoj mreži. Na taj se dosadašnji skor ne možemo požaliti jer je znatno iznad prosjeka, ali kako se sezona zahuktava, prava se iskušenja tek očekuju. Bit ćemo spremni za njih, u čijem je kontekstu sutrašnje gostovanje jedna u nizu postaja koje ćemo apsolvirati po osobnim i željama naših pristaša - u dahu je trener Vuka najavio sutrašnji susret četvrtog kola, čiji je početak predviđen za 14 sati.
Dražen Lekšan
TABLICA
1.Osijek**3**3**0**0**35:0**9

2.Split**3**3**0**0**13:0**9

3.Dinamo**3**2**0**1**7:2**6

4.Agram**3**2**0**1**5:16**6

5.Donat**3**1**0**2**4:9**3

6.Neretva**3**1**0**2**3:8**3

7.Marjan**3**0**0**3**0:13**0

8.Viktorija**3**0**0**3**2:21**0
PAROVI 4. KOLA
Neretva (Metković) - Osijek, Marjan (Split) - Agram (Zagreb), Split - Viktorija (Slavonski Brod) i Dinamo (Zagreb) - Donat (Zadar)
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike