Sport
GORAN TOMIĆ, TRENER LOKOMOTIVE

Osijekova momčad, u odnosu na ljeto, još je nadograđena i spremna za borbu s Dinamom
Objavljeno 17. listopada, 2020.

Otprilike dva i pol mjeseca prošlo je od posljednjeg ogleda nogometaša Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu. Sjećamo se svi toga 25. srpnja kada su "lokosi" pobjedom od 2:1 u posljednjem kolu prošlog prvenstva stigli do naslova viceprvaka Hrvatske.


Dosta toga se u međuvremenu promijenilo i u osječkoj, ali i u momčadi kluba s Kajzerice. Zapravo jedna od konstanti u odnosu na kraj srpnja je trener Lokomotive Goran Tomić koji tako postaje "živi svjedok" poniranja i trenutačnog pokušaja stabilizacije svoje momčadi, ali i padanja u letargiju, i onda ponovnog buđenja osječke momčadi.


- Mnogo se toga izdogađalo u tih dva i pol mjeseca. U prvom redu kod Osijeka se vidjelo što znači Nenad Bjelica. Čim se pojavio njegov "duh" u Osijeku, sve se odjednom počelo ponovno dizati. U međuvremenu i Osijekova je momčad doživjela nadogradnju, na onu momčad koja je jako dobro odigrala završnicu prošle sezone, dovedeno je i niz kvalitetnih igrača, a mi smo u međuvremenu značajno oslabljeni. U međuvremenu su kod nas stigli neki igrači, ali bit će potrebno vrijeme sve to ponovno uigrati.


Možete li danas reći što je bilo presudno u tom posljednjem kolu kada ste odnijeli pobjedu u Gradskom vrtu?


- Sjećate se, Osijek je igrao jako dobro u tom postkorona razdoblju. Pobijedili su nas i u Zagrebu nešto ranije. Imali su niz od godinu i pol dana kako su bili neporaženi na svom terenu i sve je upućivalo da su oni u tom susretu favoriti. Međutim, i mi smo imali neke svoje adute i argumente na svojoj strani. Kod Osijeka nekoliko se igrača ozlijedilo pred tu utakmicu. Koliko se sjećam nije bilo Bočkaja, Grezde, Kleinheislera. Tada se ponovno dogodila zabrana dolaska gledatelja, pa nisu imali ni potporu navijača koja je očito bila bitna u tom cijelom razdoblju kada je Gradski vrt bio neosvojiv za suparnike. S druge strane, mi smo bili također u naletu. Imali smo sjajnu atmosferu i vjeru da možemo. Na kraju, utakmica se prelomila pred sam kraj, autogolom u 88. minuti, a koji je Lokomotivu odnio u pretkolo Lige prvaka. Je li borba za elitu bio prevelik zalogaj za Vaš klub?


- Nemamo što kriti, evidentno je kroz ostvarene rezultate kako nismo bili sposobni za te utakmice ni za prvu, a posebice ne drugu. Naravno, ja bih volio da smo sve igrače ostavili na okupu, da smo se još pojačali, pa napali i prvenstvo, ali ljudi koji vode klub brinu o stabilnosti i susreli su se s jako dobrim ponudama koji znače klubu život i u idućem razdoblju, i ja sve te poteze poštujem. Događale su se još neke nepovoljne situacije za nas. Primjerice, Tolić je želio otići, nije imao namjeru odigrati bar utakmicu protiv Rapida. Pojavila se i korona, što nam je dodatno prorijedilo kadar, pa u tim susretima u Europi nismo bili na razini.


Dok je ona utakmica u srpnju bila bar u blagoj osječkoj prednosti, ovaj put Tomić ne dvoji tko je favorit.
- Već sada se vidi kako je Bjelica donio pozitivnu energiju u momčad, a sve se više vidi i njegov rukopis u načinu igre. Prema mom mišljenju, ova sadašnja momčad Osijeka konkurentna je Dinamu. Već ove sezone mislim kako se može boriti za naslov prvaka. Naravno, ne dolazimo u Osijek izgubiti. U međuvremenu se i naša momčad ekipirala, ali trebat će vremena tako da vjerujem kako ćemo se i mi postupno dizati u formi. Sreća je tek je počela pa se još sve stigne nadoknaditi - zaključio je trener Lokomotive. K.Lacković
Goran Tomić

trener Lokomotive

Ova sadašnja momčad Osijeka konkurentna je Dinamu. Već ove sezone mislim da se može boriti i za naslov prvaka.
Najčitanije iz rubrike