Regija
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA JAVNIH PODUZEĆA NA GRADSKOM VIJEĆU

Doroslov jednoglasno uz pohvalu, a Radio, uz kritike, većinom glasova prihvaćen
Objavljeno 17. listopada, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Na sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca financijska izvješća podnijeli su predstavnici donjomiholjačkih javnih poduzeća, Radija Donjeg Miholjca i tvrtke za komunalne djelatnosti Doroslov, a koji su u 2019. godini poslovali pozitivno i zabilježili pomake u radu.S pohvalama vijećnika Dražena Trcovića (HDZ) dočekano je izvješće Doroslova, koje je jednoglasno prihvaćeno, ali ne i Radija Donjeg Miholjca, koje je potaknulo vijećnike na raspravu, a prihvaćeno je većinom glasova.

- Molim pojašnjenje što su dugoročne obveze, a što kratkoročne obveze te što ulazi u prihod od vlastite djelatnosti? Sve je dosta nepregledno – rekao je vijećnik Trcović.

- Naše dugoročne obveze su 125.000 kuna i sadrže dvije osnovne stavke, a to je nepodmiren iznos prema ZAMP-u, i zakupnina prostora Radija koji je u vlasništvu Grada. To je još uvijek neriješen problem. Što se tiče kratkoročnih obveza, to su pojedinačni troškovi koji se odnose na obveze za materijalne troškove i davanja Vijeću za elektroničke medije, honorari te isplata regresa i nagrade u povodu godišnjice rada – odgovorio je direktor Radija Donji Miholjac Vladimir Perković. Dodao je da prihode od vlastite djelatnosti čine čestitke, reklame, mali oglasi i sponzorirane emisije te naglasio da će se pandemija koronavirusa negativno odraziti na te prihode u ovoj godini.

Nadovezao se oporbeni vijećnik Zvonimir Božić (SDP) koji smatra da bi se Općina Marijanci i Općina Podravska Moslavina trebale uključiti u financiranje Radija Donjeg Miholjca.

- Nije mi jasno zašto te dvije općine ne plaćaju ništa, a trebale bi, bar zbog slušatelja i slušateljica koji se obvezno javljaju u kontakt-emisije. Dakle, Radio Donji Miholjac se sluša, ali se ne plaća. To nije u redu. Molio bih da se inicira sastanak i s tim općinama dogovori plaćanje – rekao je Božić.

Upravo vlasništvo Radija Donji Miholjac direktor Perković ističe kao jedan od neriješenih višegodišnjih problema te, kako kaže, pokušavalo se riješiti vlasničke odnose, ali nije se našao model.

Na njega se nadovezao vijećnik Daniel Rašić (HDZ) kojem je to neprihvatljivo, dok je njegov stranački kolega Trcović bio jasniji.

- Iz proračuna dobivate 300.000 kuna i trebate nas detaljnije informirati - kazao je Trcović.

Na kritiku je reagirao direktor RDM-a Vladimir Perković ističući kako se podrobnije informacije iznose na Skupštini Radija, ali ako treba, mogu se pripremiti i Gradskom vijeću. S.Fridl
Vlasništvo Radija Donji Miholjac direktor Vladimir Perković ističe kao jedan od neriješenih problema
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike