Kultura
ODAZVALI SE POZIVU IZ ZAGREBA

Požežani na 8. dječjim susretima
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar odazvala se pozivu Udruge Um, duh i tijelo - gombalište iz Zagreba, koja 17. listopada organizira 8. dječje susrete Budućnost u nama festivalsko-natjecateljskog karaktera. Projekt je namijenjen klubovima, grupama, udrugama i pojedincima u Hrvatskoj i šire koji se bave rekreacijom, športom, plesom i drugim aktivnostima te prenose djeci svoje znanje, trud i ljubav prema životu.


Festival će se održati u dva dijela pod strogim epidemiološkim mjerama, dio uživo na pozornici Centra za kulturu Travno, a dio u obliku videoprezentacije.


Požeški će se plesači predstaviti sa sedam koreografija, no većina je skupnih prijavljena preko videa. Na gostovanje putuje skupina suvremenog plesa 4. razreda osnovne škole s koreografijom Mozart i Mozartine te solisti Petar Galović, Iva Marjanović i Marta Matošević. U videoizdanju predstavit će se koreografije starijih plesačica - Be stronger and believe, Feel the vibration i solo Anamarije Jakoubek So close.
- Iako jako oprezni, pažljivi i odgovorni, veselimo se našem prvom gostovanju jer nastojimo naučiti živjeti i plesati u novonastalim uvjetima čuvajući jedni druge - poručuje voditeljica Ilijana Lončar. N.Vek.
Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike