Mozaik
ROBOTSKA DEMOKRATSKA PARTIJA

Dubioza Kolektiv Quarantine Show vraća se u ponedjeljak
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Iako su to godinama odbijali te u javnim nastupima isticali da nisu i ne žele biti dio ijedne političke opcije, članovi benda Dubioza kolektiv, izgleda, ipak su promijenili mišljenje i postali članovi jedne novoosnovane stranke. Čini se da su se, kao i mnogi kolege s estrade, odlučili uhljebiti u politici. Još uvijek su u sjećanju medijski istupi pojedinih članova grupe u kojima javno prozivaju ili čak psuju političke stranke, a danas ipak ulaze u politiku. Jesu li izdali svoje ideale i zašto su pogazili javno dano obećanje da se nikada neće učlaniti u neku stranku, pitali smo članove Dubioze kolektiva.

- Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sustav. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga učiniti. Robotska demokratska partija (RDP), na čelu s osnivačem i predsjednikom, robotom, Robijem Megabajtom, prva je stranka čije ideale i politički pristup potpuno podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone točno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, jednostavno zato što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu ni razlog da bilo tko bude privilegiran. Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa ljudi i strojeva, prije svega robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantirana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update softwera, te jednaka prava prilikom kandidiranja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH. Također, borba protiv kibernetičke korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsjednik stranke, Robi Megabajt, rekao: Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovaj planet je na nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih. Ovom planetu hitno je potreban reset, a potom i update sistema - izjavio je Brano Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.

Članovi Dubioze kolektiva su, zajedno s osnivačem i predsjednikom stranke Robijem Megabajtom, napisali i otpjevali službenu stranačku himnu, čiji refren možete poslušati na YouTubeu, a kompletna himna premijerno će biti izvedena u prvoj epizodi druge sezone Dubioza Kolektiv Quarantine Showa, u ponedjeljak, 19. listopada, u 20.30. T.K.
Najčitanije iz rubrike