Sport
POLOVIČAN UČINAK HRVATSKIH TENISAČA

Ćorić u četvrtfinalu, Čilić izgubio
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Borna Ćorić izborio je mjesto u četvrtfinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu pobijedivši sa 6:3, 7:5 Rusa Romana Safiuljina nakon sat i 47 minuta igre.


Ćorić je lako, za samo pola sata, dobio prvi set protiv 23-godišnjeg Rusa koji je u 1. kolu ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru u karijeri. Našem najboljem tenisaču bio je dovoljan break kojega je ostvario u šestom gemu, kada je nizom odličnih poteza osvojio sva četiri odigrana poena na servis suparnika. U drugom setu bilo je mnogo napetije. Safiulin je poveo s 3:0, Ćorić je vratio izgubljeni servis za smanjenje na 3:2, da bi u šestom gemu te dionice bio suočen s nove tri break-lopte Rusa. Ipak, nakon više od deset minuta igre u tom gemu Ćorić je uspio zadržati servis i izjednačiti na 3:3. Novi dramatičan gem uslijedio je kod rezultata 4:4, a ponovno je kao pobjednik izišao hrvatski igrač koji je iskoristio četvrtu priliku za oduzimanje servisa i poveo 5:4. Potom je servirao za meč, ali Rus je napravio break i produžio neizvjesnost. Safiulin je kod 5:5 imao 40-15 na svom servisu, no tada je Ćorić s nekoliko lijepih reterana spojio četiri uzastopna poena kojima je stigao do vodstva 6:5 i novog servisa za meč kojeg nije prokockao te tako otišao u četvrtzavršnicu.


Marin Čilić završio je svoj posao na ATP-u u njemačkom Koelnu. Bolji od njega u 2. kolu bio je 71. tenisač svijeta Španjolac Alejandro Davidovich Fokina, sa 3:6, 7:6 (3), 6:2. Marin je dobio prvi set, imao 2:0 u drugom, ali Španjolac je sve okrenuo i zasluženo pobijedio.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike