Sport
PRVA HMNL

Osječani u Gospinom polju po prve bodove
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Nakon dva kola Prve hrvatske malonogometne lige, a uoči današnjeg gostovanja kod Squarea u Dubrovniku, Osijek Kelme na samom je dnu tablice. No, nije to ništa zabrinjavajuće, jer prvo su igrali kod Alumnus Sesveta, a potom su Osječani ugostili jednu od najjačih momčadi lige Novog vremena Apfel. I premda su poraženi, utakmica u Zrinjevcu donijela je više dobrih nego loših stvari.


- Poraze nikada ne treba veličati, ali mislim kako nam je ta utakmica pokazala kako smo se u stanju nositi i s najjačim momčadima našeg prvenstva. U ovom trenutku nismo u istoj kategoriji s Makaranima, ali me zanimalo do koje im mjere možemo parirati. Bio sam zadovoljan načinom na koji smo igrali - kaže Saša Voldin, trener Osijek Kelmea.


Ako je susret s Makaranima bio svojevrsno ispitivanje snaga, ovaj protiv Squarea imat će posve drukčiji predznak. Dubrovčani su, naime, već momčad s kojom se, vjeruju u taboru Osijek Kelmea, mogu ravnopravno nositi.


- Square je u sličnoj situaciji kao i mi. Tijekom ljeta napustilo ih je desetak igrača, što je posljedica koronavirusa. Smanjili su budžet, nemaju više Brazilaca, a otišla im je većina stožernih igrača. Zato im je, kao i nama, najvažnije sačuvati prvoligaški status. Što se nas tiče, u tom ćemo susretu tražiti prve bodove ove sezone. Želimo pobjedu i tako ćemo se postaviti od samog početka susreta. Ključno će biti odigrati bolju obranu nego u prva dva kola u kojima smo primili čak 12 pogodaka - smatra Voldin.
Osječani, nažalost, na krajnji hrvatski jug neće putovati kompletni, jer će izostati Josip Šalaj zbog bolesti te Denis Šimašek (radne obveze), što će Voldinu skratiti rotaciju, ali neće utjecati na optimizam uoči tog okršaja. Susret se igra u dvorani Gospino polje, s početkom u 17.30 sati. D.Keler
TABLICA
1.Olmissum**2**2**0**0**10:0**6

2.Novo Vrijeme**2**2**0**0**7:3**6

3.Alumnus S.**2**1**1**0**9:6**4

4.F. Dinamo**2**1**0**1**5:3**3

5.Usp. Gimka**2**1**0**1**6:7**3

6.Square**2**1**0**1**4:5**3

7.Crnica**2**1**0**1**3:6**3

8.Vrgorac**2**0**1**1**3:8**1

9.Universitas**2**0**0**2**3:6**0

10.Osk Kelme**2**0**0**2**6:12**0
PAROVI 3. KOLA
U 3. kolu Prve HMNL sastaju se: Uspinjača Gimka (Zagreb) - Crnica (Šibenik), Alumnus Sesvete - Olmussum (Omiš), Novo Vrijeme Apfel (Makarska) - Vrgorac, Square (Dubrovnik) - Osijek Kelme, Universitas (Split) - Futsal Dinamo (Zagreb)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike