Crna kronika
ŠOKANTAN ZAVRŠETAK ISTRAGE NESREĆE KOD TOVARNIKA

U pješaka kombijem udario svećenik, a djelatnik Hitne nakon toga mu ukrao novac
Objavljeno 16. listopada, 2020.

Prometna nesreća koja se na cesti Vinkovci - Tovarnik kod sela Banovci dogodila 19. rujna oko 18 sati, a u kojoj je teže ozlijeđen 57-godišnji pješak, "zaposlila" je policiju na gotovo mjesec dana. Rezultati istraživanja su šokantni, jer vozilo koje je udarilo u nesretnog pješaka iz Banovaca napustilo je mjesto nesreće, a potom je stradali Banovčanin bio i žrtvom krađe, zbog čega je kazneno prijavljen 35-godišnjak iz Jarmine. Iako to u priopćenju ne piše, neslužbeno doznajemo kako je u pješaka kombijem udario svećenik, a poslije ga je pokrao - djelatnik Hitne pomoći!


- Tridesetpetogodišnjak se sumnjiči da je oko 18.30 iskoristio nesvjesno stanje 57-godišnjeg pješaka koji je netom prije teško ozlijeđen u prometnoj nesreći i iz novčanika mu ukrao više tisuća kuna - priopćila je policija. Banovčanin se kobne večeri vraćao iz trgovine, a navodno je u novčaniku imao više od 10.000 kuna. Neslužbeni izvori, pak, kazuju i da je 35-godišnjak kojeg policija sumnjiči za tešku krađu djelatnik Hitne pomoći, koja je došla pomoći stradalom pješaku! Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu VSŽ-a Mato Matić je na upit o slučaju rekao da "nema nikakvih saznanja", dodavši kako su, ako se dokaže kazneno djelo, zakonske odrednice jasne.


Policiju je o nesreći obavijestio 54-godišnjak iz Ilače, koji je iz vozila uočio čovjeka kako leži u kanalu. Ozlijeđeni pješak je potom vozilom Hitne pomoći odvezen u vinkovačku bolnicu. Dva dana nakon nesreće policajci su "metodičnim operativnim radom" otkrili da je prometnu nesreću počinio 65-godišnjak iz Tovarnika koji je vozio kombi vukovarskih registracija. Nesreća se, prema policiji, dogodila "zbog neprilagođene brzine vozila gustoći prometa, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti".
- Prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario je u 57-godišnjeg pješaka, koji je pao u kanal. Počinitelj je potom napustio mjesto prometne nesreće a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti je pružio pomoć ozlijeđenoj osobi - piše u policijskom priopćenju. Nakon kriminalističkog istraživanja policija je protiv 65-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za dva kaznena djela, za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i za nepružanje pomoći. Navodno je navedenim vozilom upravljao svećenik, a u tom kraju pričaju kako se svećenik "zaustavio, no nije vidio da se nešto dogodilo".


Milan Bugarić
Navodno je u novčaniku Banovčanina u kojeg je udario kombi bilo više od 10.000 kuna
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike