Regija
MONS. GIORGIO LINGUA U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

Akademija dobrodošlice
apostolskom nunciju
Objavljeno 15. listopada, 2020.
POŽEGA


U sklopu dvodnevnog boravka apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue u Požeškoj biskupiji o 23. obljetnici njezine uspostave, u predvečerje svetkovine sv. Terezije Avilske, učenici i profesori Katoličke gimnazije u Požegi zajedno s drugim mladima priredili su u Dvorani sv. Terezije svečanu akademiju dobrodošlice.


Riječi dobrodošlice uputio mu je ravnatelj Katoličke gimnazije Ivica Bedeničić, a govoreći o ekumenskim i međureligijskim nastojanjima Požeške gimnazije, istaknuo je: "Razumijevanje crkvenosti i njeno prihvaćanje vivendo, a ne samo dicendo, pokazujemo u otvorenoj suradnji, ponajprije međusobnoj, a zatim proširujući je na suradnju s pravoslavnom i islamskom gimnazijom u Zagrebu, kao i na suradnju s drugim katoličkim školama u okruženju. Njegujući brižan i trajan odnos, dobro smo prihvaćeni i prepoznati i u najbližem okruženju Požeško-slavonske županije i Požeške biskupije." Osobito je naglasio brigu biskupa Antuna Škvorčevića za požešku Katoličku gimnaziju.
Uslijedila je izvedba uglazbljenog gesla gimnazije "Duc in altum" te recital dobrodošlice požeških gimnazijalaca koji je za ovu prigodu napisala Marijana Ćorluka. Nastupio je komorni zbor u pratnji tamburaškog kvinteta Glazbene škole Požega. Program je zaključen pjevanjem riječi sv. Terezije Avilske "Samo je Bog dostatan – Solo Dios basta", gesla što su ga vjernici Požeške biskupije pjevali tijekom 2015. godine, kada je o 500. godišnjici svetičina rođenja proglašena Godina sv. Terezije Avilske u Požeškoj biskupiji. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike