Crna kronika
IZLAZI IZ ISTRAŽNOG ZATVORA

Tadić uplaćuje tri mil. kn jamčevine
Objavljeno 15. listopada, 2020.

Ivanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku u srijedu je na sjednici vijeća odlučivalo u povodu novog prijedloga podnijetog 9. listopada od Osječanina Drage Tadića (59) i njegovog branitelja, da se istražni zatvor zamijeni s predloženim jamstvom. Tadić je putem odvjetnika ponudio polaganje gotovog novca u iznosu od dva milijuna kuna, ili polaganjem gotovog novca u iznosu od milijun kuna i još upisom hipoteke, u iznosu od 2.990.000 kuna na obiteljskoj kući u Osijeku, koja se nalazi u vlasništvu njegove supruge.


Na sjednici vijeća Drago Tadić i njegov branitelj ostali su kod istog prijedloga, a zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku dao je suglasnost da se može istražni zatvor zamijeniti predloženim jamstvom.


- Vijeće je, razmatrajući suglasan prijedlog stranaka, optuženika, branitelja i zamjenika državnog odvjetnika, odlučilo rješenjem prihvatiti zamjenu istražnog zatvora za polaganjem jamstva, no u gotovom novcu u iznosu od 2.000.000 kuna te još i upisom hipoteke u iznosu od 1.000.000 kuna, na nekretnini koja se nalazi u Osijeku u vlasništvu njegove supruge, uz obećanje optuženog Drage Tadića da se do kraja kaznenog postupka neće kriti i da bez odobrenja suda neće napuštati boravište, a o svakoj promjeni adrese obavijestiti sud. Nakon objave navedenog rješenja, stranke su se odrekle prava na žalbu, tako da je isto postalo pravomoćno - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda Osijek.


Podsjetimo, Drago Tadić predao se krajem rujna hrvatskim graničnim policajcima te je tako u ponovljenom pokušaju uspio doći iz Bosne i Hercegovine na sudsko ročište na Županijskom sudu u Osijeku. Osječaninu Dragi Tadiću (59) i Austrijancu Dietmaru Aluta-Oltyanu (76) sudi se zbog "izvlačenja" 15,7 milijuna kuna iz Osijek-Koteksa. Nakon prelaska u Hrvatsku Drago Tadić uhićen je na temelju tuzemne tjeralice raspisane nakon donošenja rješenja o određivanju istražnog zatvora.
Ovo suđenje trebalo je početi sredinom srpnja, no Tadić se na Županijskom sudu Osijek nije pojavio, jer ga je na izlasku iz Bosne i Hercegovine uhitila policija prema Interpolovoj tjeralici, a Austrijanac nije došao jer se bojao koronavirusa. S.Lacić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ČEPINU

Zabio se autom u betonski most i poginuo na mjestu

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

U CEHOVSKOJ ULICI U POŽEGI

Prijetio policajcu i vrijeđao ga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana