Novosti
PREMINUO MUŠKARAC IZ OSIJEKA

Novopozitivno 40 osoba iz 19 naselja Osječko baranjske županije
Objavljeno 14. listopada, 2020.

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 346 uzoraka od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (18) novopozitivnih osoba je iz Osijeka, slijede Đakovo sa četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba dolazi iz čak 16 naselja (Belišće, Donji Miholjac, Brođanci, Čepin, Črnkovci, Donja Motičina, Dopsin, Gat, Lapovci, Podravska Moslavina, Semeljci, Silaš, Sveti Đurađ, Trnava, Viškovci i Vladislavci).

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Na žalost, jučer je u KBC-u preminuo muškarac iz Osijeka, rođen 1959. godine, koji je uz COVID-19 imao i druga teža oboljenja.


Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.177 osoba.


Policija je u zadnja 24 sata obavila 101 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.


Uz već navedene podatke, prilikom razmatranja aktualne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj (14. listopada 2020. godine) sjednici informiran je da su zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice danas privremeno zatvorene ordinacije fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu.


Članovi Stožera posebno upozoravaju da je sve više osoba u samoizolaciji (trenutno 1.177 od kojih su 355 učenici, studenti te djelatnici škola i fakulteta), a od danas sigurno će ih biti još više jer je u obradi veći broj novopozitivnih osoba. Naglašavaju da je izuzetno važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njenog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, međutim - rečeno je - daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti dosljednom primjenom i odgovornim ponašanjem samih građana.
Stožer izražava sućut obitelji preminulog građanina. E. Nenadić

Možda ste propustili...

U VSŽ 80 NOVIH POZITIVNIH, DVIJE OSOBE SU PREMINULE

Policija: Zaražen se vozio po Vinkovcima

HRVATSKI CRVENI KRIŽ UPOZORAVA:

Ne bacajte zaštitnu opremu u otpad za reciklažu

PODUZETNIČKA PRIČA PAVICE VARGA

Ljubav prema tradiciji pretvorila je u brend

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBŽ: JOŠ 298 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS, PREMINULO OSAM OSOBA

U osječkoj i našičkoj bolnici liječi se 230 bolesnika

2

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Novopozitivnih 223, preminulo sedam osoba

3

U RESPIRACIJSKOM CENTRU 40 OBOLJELIH

Dr. Zubčić: KBC Osijek mobilizirao medicinske sestre iz drugih bolnica