Novosti
VLADA I SINDIKATI: SLIJEDI ZANIMLJIVO RAZDOBLJE

Razgovor o minimalcu i radu nedjeljom
Objavljeno 14. listopada, 2020.
Premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, s predstavnicima sindikalnih središnjica u utorak su razgovarali o prijedlogu novog zakona o radu, o minimalnoj plaći za 2021. godinu, ali i o novoj regulaciji rada nedjeljom.


"Pred nama je vrlo zanimljivo razdoblje u kojem imamo pregršt različitih tema, ali s druge strane to nam otvara mogućnost da jačamo socijalni dijalog i ekonomsku snagu u Republici Hrvatskoj, da jačamo poduzetništvo i radnička prava", rekao je ministar.
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel rekao je da njegov sindikat već godinama upozorava da se u Hrvatskoj prečesto mijenjaju zakoni. Kazao je kako je interes njegovog sindikata promijeniti svijest reguliranja odnosa radnika i poslodavaca u Hrvatskoj. Naglasio je da je premijer Andrej Plenković shvatio problem te u SSSH-u očekuju da se problemi riješe. D.Pav.
SEVER PROTIV FLEKSIBILNOSTI
Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever istaknuo je kako se u društvu previše govori o tome da je izmjena ZOR-a nužna kako bi se postigla veća konkurentnost hrvatskog gospodarstva. "Ako želimo vratiti u Hrvatsku one koje su otišli, ako želimo zadržati hrvatskog radnika, onda izmjene ZOR-a u smjeru fleksibilnosti svakako nisu dobre, jer su sve dosadašnje izmjene jedino tjerale radnike van", naveo je Sever.
Možda ste propustili...