Sport
I OVE SEZONE AMBICIJE BELIŠĆANA VISOKE

"Crveni" nisu odustali od Druge HNL
Objavljeno 14. listopada, 2020.
Nogometaši Belišća u novo prvenstvo Treće HNL "istok" nisu ušli prema željama, no u posljednje tri prvenstvene utakmice ostvarili su maksimalan učinak i optimizam se potpuno vratio među "crvene". Momčad trenera Davora Rupnika trenutačno je četvrta na tablici, a ambicija je stići na sam vrh.


- Kada sam dolazio u Belišće momčad je tek u posljednjem kolu ostala u Trećoj ligi. Kroz pripreme i prvenstvo tijekom dvije godine morali smo raditi doselekciju novih igrača i otpisivanje onih koji nisu mogli pratiti nove ciljeve. Mislim da danas imamo izuzetno mladu i potentnu ekipu koja sigurno pripada u sam vrh trećeligaškog istoka. Najbolju sliku kvalitete igračkog kadra mogu dati dvije finalne utakmice županijskog Kupa, gdje smo s drugoligašem BSK-om odigrali kvalitetne utakmice i pokazali da je momčad spremna nositi se i s klubovima iz višeg ranga - kaže Davor Rupnik koji i ove sezone s momčadi traži vrh poretka i pokušaj proboja među drugoligaše.

- Ambicije Belišća uvijek moraju biti visoke. Prvi dogovoreni cilj ispunili smo osvajanjem Kupa ŽNS-a OBŽ-a. Ostaje onaj drugi, a to je borba za ulazak u Drugu HNL, jer za nju već imamo odobrenu licencu. Za to ćemo morati biti kvalitetni i posvećeni tom cilju i mislim kako Treća HNL "istok" nikad nije bila jača. I ja sam potpuno posvećen tom cilju jer treniranje kluba nije mi dodatni posao, nego moja obitelj živi od toga. Okušao sam se i u Prvoj ligi s Osijekom i Cibalijom, a sada već imam i dosta trenerskog iskustva i želja nam je uvesti Belišće u viši rang - dodao je Rupnik, koji je imao i ponude za inozemni angažman, ali za sada je još uvijek na klupi Belišćana. Z. Kaptalan
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku