Osijek
I DALJE BEZ RJEŠENJA ZA “PRIVREMENU” REGULACIJU PROMETA

U Huttlerovoj kod KBC-a velike gužve, vozači na rubu živaca
Objavljeno 14. listopada, 2020.

Kako se s prvim kišnim danima povećao broj automobila na gradskim ulicima, tako su u središtu pozornosti neki stari prometni problemi. Među njima, dojavljuju građani, velike su gužve koje se u jutarnjim satima stvaraju na kružnom toku na kraju Huttlerove ulice, kod novog ulaza u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je uspostavljena privremena prometna regulacija ulaska u bolnicu.

Podsjetimo, otkako je, u listopadu 2019., istočni ulaz u Klinički bolnički centar Osijek u okviru pripremnih radova za gradnju objekta novog Objedinjenog hitnog bolničkog prijema premješten pedesetak metara sjevernije, kod kružnog toka u Huttlerovoj ulici u prometnim špicama ne jenjavaju gužve. Naime, novi je ulaz u bolnicu ujedno i jedan od izlaza iz kružnog toka! Donjograđani već punih godinu dana dojavljuju kako se u jutarnjim satima na raskrižju Huttlerove, Crkvene i Gojkovićeve stvaraju kolone duž sve tri ulice zbog raznih teretnih vozila koja izravno s kružnog toka ulaze u bolnicu.

- U jutarnjoj špici sa svih strana prema malom kružnom toku dolaze oni koji voze bolesnike na pretrage pa "samo" zastanu na ulazu u bolnicu da bolesnik iziđe. Paralelno u bolnicu ulaze dostavna vozila, Ukopovi kombiji, sanitetska vozila, a ne mogu svi odjednom i bez provjere ući u krug bolnice. Promet stoji, trubi se. Tim putem idem na posao i mjesecima čekam da se pojavi prometna policija i riješi problem. No ne događa se ništa! U ponedjeljak ujutro stajao sam u kružnom bespomoćno 20 minuta! Četiri vozila Hitne pomoći iz kružnog su toka htjela u bolnicu, a nekoliko taksija pacijente ostaviti na ulazu! Usto, niz je osobnih automobila samo htio proći Huttlerovom prema drugim prometnim pravcima, no sve je to bilo tako sporo - javlja ljutiti Osječanin, u čiju smo se priču i sami uvjerili obilaskom Huttlerove ulice, gdje smo oko 8.30 zatekli pravi "krkljanac", tako da je bilo teško reći tko bi što trebao učiniti da se promet regulira.

Na problem smo nakon dojava građana već više puta upozoravali prometnu policiju, koja je obećala da će u jutarnjim satima promet ondje, kada to bude potrebno, regulirati prometni policajci. No njih, javljaju građani, nema.

Usto, ovaj se problem i dalje naziva “privremenom regulacijom prometa”, što je, ističu Donjograđani, nevjerojatno, jer bi gradnja novog Hitnog prijema trebala biti gotova najranije do kraja 2022. godine. “Kako se nešto što će trajati tri godine može nazivati privremenim?!” pitaju se ogorčeni Donjograđani. Valja dodati, čak i kada nova zgrada Hitnog prijema bude gotova, istočni ulaz u Klinički bolnički centar ostat će točno na mjestu gdje je sada. Dakle - trajno s izravnim izlazom iz jednotračnog kružnog toka. Građani upozoravaju i apeliraju da se nešto učini, da se nadležne službe pozabave tim prometnim problemom, jer mnogi koji su prisiljeni prolaziti tim kružnim tokom često kasne na posao, a još bi veća tragedija bila da netko ondje nastrada.

Ivana Solar
JUTARNJE GUŽVE
Nakon godinu dana od uspostave prometovanja kružnim tokom vidljivo je da je ovakva situacija neodrživa, posebice u jutarnjim satima, kada se ide na posao. Usto, raskrižje Huttlerove, Crkvene i Ulice Jovana Gojkovića postale su i mjesto još intenzivnijeg pješačkog i cestovnog prometa zbog dodatnih sadržaja unutar Kliničkog bolničkog centra. Najveći problem ima Hitna pomoć, čija vozila često budu zaglavljena u kružnom toku.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike