Crna kronika
POLICIJA PRONAŠLA BJEGUNCA IZ OSIJEKA

Pijan oborio biciklisticu i pobjegao, nakon 20 minuta ponovno je skrivio sudar
Objavljeno 13. listopada, 2020.

Pijani 70-godišnjak u petak je izazvao dvije prometne nesreće u Osijeku, pri tome teže ozlijedio biciklisticu, pobjegao, potom nešto kasnije u drugoj ulici udario u parkirane automobile, pa opet pobjegao, da bi ga policija poslije pronašla. U krvi je, pokazao je alkotest, imao 1,78 promila alkohola.


Prvo je u Dunavskoj ulici, u 14.12 sati, automobilom pretjecao 48-godišnju biciklisticu koja se cestom kretala u istom smjeru kao i on. Pri nepropisnom pretjecanju automobilom je udario u ženu na biciklu i potom pobjegao. Biciklistici je pružena hitna medicinska pomoć u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje su joj, prema navodima iz policije, konstatirane lakše ozljede. No, ozljede su se pokazale težima, pa je biciklistica hospitalizirana u KBC-u Osijek, jer je zadobila višestruke prijelome, od čega pet rebara.


Nakon što je pobjegao s mjesta ove nesreće, 70-godišnjak je u 14.35 sati, u Reisnerovoj ulici, automobilom skrenuo s ceste na parkirališni prostor gdje je udario u dva parkirana automobila. Drugi parkirani automobil udario je u treći automobil, a pijani 70-godišnjak i ovaj put je pobjegao. No, policija ga je brzo pronašla i alkotestirala. Za prekršaje koje je počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 50.600 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije do godine dana te 15 negativnih prekršajnih bodova.


U Osječko-baranjskoj županiji tijekom protekloga vikenda policija je u prometu zaustavila 48 vozača koji su imali nedopuštenu količinu alkohola u krvi, i to 37 vozača automobila i 11 biciklista. Najveća koncentracija (2,72 promila), izmjerena je 56-godišnjem biciklistu iz Belog Manastira, koji je zaustavljen u tom gradu u nedjelju, u 9.50 sati. Osim alkohola evidentirano je još 238 prekršaja, i to 106 prekršaja prekoračenja brzine, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, četiri upravljanja vozilima bez položenog ispita i drugo. Četiri pijana vozača izazvala su prometne nesreće.
U Brodsko-posavskoj županiji, tijekom vikenda, 14 vozača bilo je pijano, 124 su vozili prebrzo, a 19 osoba nije koristilo sigurnosne pojaseve. Četrdesetčetverogodišnji ponavljač prometnih prekršaja, zaustavljen je za upravljačem automobila u subotu, u 18.55 sati, u Ruščici. Vozio je neregistrirani automobil bez položenog vozačkog ispita s 1,73 promila alkohola u krvi. U Požeško-slavonskoj županiji, u tri dana vikenda zabilježeno je 125 prekršaja, od čega 53 prebrze vožnje te 16 pijanih vozača.

Sandra Lacić
Biciklistica je zbog slomljenih pet rebara zadržana na liječenju u KBC-u Osijek
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi