Crna kronika
HOROR U BATINI

Dva je mjeseca živio u kući pokraj umrle sestre
Objavljeno 12. listopada, 2020.
Tijelo žene u poluraspadnutom stanju pronašli su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva

Dva mjeseca nakon što nije izlazila na ulicu, Vesna Rajić (62) iz baranjskog mjesta Batina pronađena je mrtva, u poluraspadnutom stanju, u obiteljskom domu u Batini gdje je živjela s 55-godišnjim bratom. Pronašli su je članovi mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva nakon što su, na molbu mještana, provalili u zaključanu kuću i sobu u kojoj je ležala. U krevetu su ugledali beživotno tijelo, a iz sobe se širio nesnosan smrad. O svemu je obaviještena policija, koja će utvrditi što se tijekom ljeta događalo u kući u Ulici Vladimira Nazora.


- Prema svemu sudeći, Vesna je umrla prirodnom smrću, ali će to utvrditi nadležni. Živjela je sa sedam godina mlađim bratom, osobom s poteškoćama u razvoju, koji iz samo njemu znanih razloga, vjerojatno iz straha, dva mjeseca ni o čemu nikome ništa nije govorio - pričaju mještani, nastavljajući kako je na upit gdje mu je sestra tek kratko odgovarao kako je bolesna i leži. Naglašavaju kako je najupornija bila njezina prijateljica Bojana, koju je, pak, uvjeravao da mu je sestra u bolnici. I sam je, očito, zaključio da pretjeruje s lažima, pa joj je, nakon dužeg vremena, nedavno rekao kako se vratila kući, ali leži. Bojana je, pak, nedugo nakon toga na kućni prag došla donijevši prijateljici kolače, ali je naišla na zaključana vrata…


- Nakon što su vatrogasci u kući pronašli Vesnino tijelo, njih nekolicina otišla je do mjesnog nogometnog igrališta, gdje je 55-godišnjak bio neka vrsta domara. Ponovno su ga pitali gdje mu je sestra, a nakon što je po tko zna koji put odgovorio da leži u krevetu, rekli su mu kako su sve vidjeli i dobro znaju što mu je sa sestrom. Potom je briznuo u plač tvrdeći kako ju nije ubio i kako je umrla prirodnom smrću. Rekao je još da se tada jako uplašio, pokrio ju i zatvorio sobu. Potom se, vičući da neće u zatvor, dao u bijeg s igrališta, ali su ga uhvatili i zadržali do dolaska policije - prepričavaju Batinarci.
Pedesetpetogodišnjaka poznaju svi stanovnici Batine. Nije bio agresivan, a premda zaostao u razvoju, o nogometu je znao mnogo. Stoga je i svakodnevno boravio na igralištu. Obitelj pripada u red ‘‘starih batinskih obitelji‘‘. Vesna je, dodaju mještani, neko vrijeme bila na odsluženju zatvorske kazne, ali svi su mišljenja kako je bila prevarena od nekih drugih osoba koje su je iskoristile za potpisivanje nekih dokumenata i pobjegle iz Hrvatske. Batinarci kažu kako je 55-godišnjak uvijek na odlasku zaključavao kuću, što prije nije činio.


Ivica Getto
očevid
POČINJE

POLICIJSKA

ISTRAGA
OPĆINA ĆE FINANCIRATI POKOP
Zamjenik općinskog načelnika Šandor Šipoš potvrđuje većinu onoga što su nam mještani ispričali. Kaže kako misli da je obitelj živjela od pomoći Centra za socijalnu skrb te kako bi Općina sigurno financirala pogreb, što čini uvijek (i činit će) ako je u pitanju obitelj slabog imovinskog stanja. Sličan slučaj se u Batini dogodio i tijekom okupacije Baranje. Pojavile su se priče kako djelomičnu krivnju snosi Centar za socijalnu skrb, ali kako neslužbeno doznajemo, nakon utvrđivanja potrebe za isplatom ‘‘socijale" djelatnici Centra nisu dužni odlaziti u obilazak obitelji osim u slučaju prijave. Dva puta godišnje u obilazak socijalni radnici odlaze samo u slučaju nekih drugih mjera poput doplatka za pomoć i njegu.
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike