Zdravlje
VAZELIN

Jeftin i jednostavan gel za sve namjene
Objavljeno 12. listopada, 2020.
Vazelin je jedan od proizvoda koji se često podcjenjuje, iako taj jeftin i jednostavan gel može puno toga učiniti. Sprječava oštećenja kože nastala od utjecaja vjetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice, ekceme, hemoroide, odstranjuje uši iz kose, pomaže protiv krvarenja iz nosa, a može se njime i spriječiti udisanje peluda iz zraka ako se namaže na nosnice. Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom bojenja, da ne bi boja, lak, masnoća ili ulje dospjeli na kožu ili neku osjetljivu radnu površinu. Prije nego što stavite omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koje ćete poprskati. Parfem će trajati puno duže.

Ako imate neposlušne obrve, namažite vrlo tanak sloj vazelina na njih. Vazelin je jedno od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao stick za usne. Vaše usne će biti njegovane, hidratizirane i meke.

Ako želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Postupak ponovite više dana zaredom, promjena je zagarantirana.

Vazelin je odličan za njegu ispucale kože na stopalima. Kada ga namažete, obucite i čarape kako bi se što duže održao na koži. Imate li osjetljivu kožu i reagirate na preparate za skidanje šminke, koristite vazelun. Taj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju, već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako. Ako vam je koža crvena i iritirana poslije depilacije, namažite iritirani dio vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će vrlo brzo nestati. Ako vam je kosa spremna za šišanje, a vi je puštate i ne želite mijenjati duljinu, vazelin je rješenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale vrhove. Odličan je za uklanjanje svih mrlja od šminke. Nanesite malo vazelina na mrlju i protrljajte, mrlja će odmah nestati. Ako ste prilikom bojenja kose slučajno namazali i dijelove lica, nanesite malo vazelina na zamrljana mjesta i blago utrljajte dok se boja ne skine. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike