Tehno
PLANRADAR PREDSTAVIO VELIKU NOVOST – BIM MODUL

Softver za komunikaciju i dokumentaciju u građevinskim projektima
Objavljeno 9. listopada, 2020.
PlanRadar predstavlja inovaciju - Building Information Modeling (BIM) modul koji je ovaj softver za komunikaciju i dokumentaciju u građevinskim i nekretninskim projektima doveo na novu razinu. Proširenje softvera PlanRadar preglednikom BIM modela omogućit će upraviteljima i voditeljima objekata kao i građevinskim tvrtkama te arhitektima i inženjerima još učinkovitiji svakodnevni rad.


„Predstavljanjem ove inovacije, korisnici mobilnu i web-aplikaciju PlanRadar mogu koristiti kao BIM preglednik u uredu i na gradilištu, tako da više nemaju potrebe nabavljati zasebnu programsku opremu za pregledavanje takvih modela, a koji su danas standard. Nadalje, podaci o građevinskim i nekretninskim objektima koji su sadržani u BIM modelu, a koji su prenijeti u PlanRadar, prikazuju se izravno u BIM pregledniku unutar same aplikacije. To znači da će ticketi i sve u njima sadržane informacije o nedostacima, zadacima i nedovršenim poslovima biti vidljivi i u 3D prikazu objekta, a moći će se dijeliti sa svim korisnicima koji su u PlanRadaru za to ovlašteni, jednako kao i u već dobro uhodanom načinu rada u aplikaciji“, izjavio je Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.


Nakon uvoza modela, korisnicima su na raspolaganju sve detaljne karakteristike građevine koje su sadržane u BIM objektu – pozicija, dimenzije, vrste materijala i brojni drugi detalji. M.R.
Najčitanije iz rubrike