Sport
ŠKOLA ODBOJKE ŽOK ENNA VUKOVAR

Rad u vlastitoj školi je
najbolje ulaganje jer tada
nema brige za budućnost
Objavljeno 1. listopada, 2020.
ŽOK Enna Vukovar već godinama organizira Školu odbojke za djevojčice, a u tijeku su upisi za novu rundu učenja i treniranja. Djevojčice će u Školi dočekati dva trenera, mladi Toni Bačić i trener s dugogodišnjim iskustvom Milan Bardić, koji već rade s djevojčicama. Treninzi se odvijaju na tri lokacije, u dvoranama osnovnih škola, s tim da je pokrivena i gradska četvrt Borovo naselje. Prema riječima Marijete Majer, igračice i predsjednice vukovarskog kluba, na dvije su lokacije treninge počeli sredinom kolovoza, dok je na trećoj lokaciji škola odbojke startala s prvim danom rujna.


- Počeli smo trenirati s djevojčicama koje su od prije bile u našoj školi odbojke. Nismo htjeli upisivati nove dok ne utvrdimo kako će se razvijati situacija s koronom, ali s obzirom na to da je, srećom, sve pod kontrolom, počeli smo upisivati novu djecu početkom školske godine. U tom "pogonu" imamo stotinjak djevojčica, a treninzi se održavaju tri puta tjedno po sat i pol vremena - rekla je Majer, dodajući kako im je u cilju privući djevojčice osnovnoškolske dobi, kvalitetno s njima raditi te u konačnici dobiti igračice koje će proći sve klupske kategorije, i u budućnosti biti dijelom prve ekipe.

- Djevojčice se natječu u miniodbojci i maloj odbojci. To su natjecanja za djecu. zaključno s 2008. godištem. Imaju svoje turnire nekoliko puta godišnje, a na kraju godine slijede državna natjecanja. Naš je klub dobro organiziran, interes djevojčica ne izostaje, kao ni rezultati. Držim kako je to pravi put, jer je mnogo bolje ulagati u djecu nego dovoditi igračice sa strane - naglasila je Majer.


Taj način rada u Vukovaru se primjenjuje odavno, pa Enna u svojoj seniorskoj ekipi ima samo dvije djevojke koje nisu s vukovarskog područja, riječ je o 17-godišnjim igračicama iz Čepina, dok su sve ostale domaće snage. Majer je pojasnila kako klub ima prvu, drugu i treću ekipu, sa svim se selekcijama dobro radi te nema brige za budućnost.
- Nakon odrađenih priprema počelo je i prvenstvo našoj prvoj, seniorskoj ekipi u Superligi. Odigrali smo dvije utakmice, jednu dobili (Dubrovnik), drugu izgubili od ekipe Kaštela koja će se, prema mojoj procjeni, boriti za prvaka. Ove smo godine jako pomlađeni, no mislim da možemo ostvariti dobar rezultat. Nemamo striktne ciljeve, ali svake godine idemo po stepenicu više i vjerujem da ćemo tako i nastaviti - poručila je Majer. D. Korpoš
U Vukovaru nemaju problema s podmlatkom, jer djevojčice su itekako zainteresirane za odbojku
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku