Regija
ŠEST VIJEĆNIKA NE ODUSTAJE OD SJEDNICE

Žele novog predsjednika
Objavljeno 1. listopada, 2020.
ŽUPANJA - Nakon što u roku od 15 dana, na zahtjev šest vijećnika, predsjednica Gradskog vijeća Nada Galović nije sazvala sjednicu, što je, kako objašnjavaju, zakonski bila dužna učiniti, vijećnici su se obratili gradonačelniku Davoru Miličeviću.

Za dnevni red predlažu donošenje odluke o njezinoj i o smjeni potpredsjednika Vijeća Ante Juke, imenovanje novih ljudi te snižavanje gradskog prireza s 12 na 9 posto. U priopćenju za javnost optužuju predsjednicu da nesazivanjem sjednice štiti svoju nezasluženu mjesečnu naknadu od 3500 kuna i da tim činom onemogućuje rad Javne vatrogasne postrojbe Grada Županje, za čiji je početak nužna odluka Gradskog vijeća. Time, stoji u priopćenju koje potpisuje nezavisni vijećnik Mladen Huber, Galović samo potvrđuje da su razlozi za njezinu smjenu itekako opravdani.

Vijećnici poručuju da od sjednice s navedenim dnevnim redom neće odustati. Zahtjev za njeno sazivanje uputili su gradonačelniku Miličeviću, koji, objašnjavaju, ima rok od osam dana. Obratili su se i Ministarstvu pravosuđa i uprave, koje će, kažu, ako se i on ogluši, sazvati sjednicu.

Gradonačelnik Miličević jučer nam je kratko rekao: "Sjednica Gradskog vijeća bit će sazvana u zakonskim rokovima, prema mogućnostima koje je propisao zakonodavac." M.L.O.
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana