Ekonomija
SVOG PREDSTAVNIKA U NO-U IMAJU I RADNICI  

Pevex dobio predsjednicu Nadzornog odbora
Objavljeno 30. rujna, 2020.

Nadzorni odbor Pevexa na sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezina zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju. Javili su to iz prvog hrvatskog trgovačkog lanca dodavši da je "Prokš iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28. rujna 2020.) od ostalih je članova izabrana na vodeću poziciju u NO-u". Podsjećaju i da je Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine. I radnici Pevexa izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u Pevexu."Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave jer povećanje plaća za 42 posto u posljednje četiri godine ne viđamo ni u jednoj trgovini u Hrvatskoj", izjavio je u povodu izbora Perić, koji radi u Pevexu već 20 godina, a uz to djeluje i u Zakladi Pevex, koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama. Nadzorni odbor Pevexa sada djeluje u punom sastavu.
Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.
Unatoč koronakrizi Pevex nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže sa po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika. Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 četvornih metara i drugi do 1000 četvornih metara, a ostali u 2021. u nizu gradova. "Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u Ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj", spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević. Z.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"LJUTOTEKA" - IZ KUĆNE RADINOSTI OZBILJAN POSAO

Ljuti umaci na bazi čili papričica iz jedinog slavonskog OPG-a za ljutoljupce traženi diljem Hrvatske

2

ŽUPANIJSKA PODUZEĆA: VIŠE NOVIH TVRTKI - ALI I DALJE OVISIMO O VELIKIMA

Nakon razdoblja stabilnosti 2020. je godina donijela brojne izazove

3

CERTIFIKAT

Lidlu ponovno vrijedno priznanje