Sport
ŽENSKI NOGOMET

Osječanke su povele karavanu
Objavljeno 30. rujna, 2020.
Otvaranje nove sezone nogometašicama Osijeka donijelo je dvostruko sučeljavanje s regionalnim rivalom Viktorijom. Oba su apsolvirana uvjerljivim rezultatom jer su protivnice inkasirale 15 komada a da nisu uspjele zatresti mrežu "zečica". Osječanke su prvo na svojoj "Mačkamami" ostvarile proboj u četvrtfinale Kupa Hrvatske, a nakon pobjede u Slavonskom Brodu na igralištu "Jelas" povele su prvenstvenu karavanu poslije nekompletnog prvog kola. Nije se igrao splitski derbi između istoimenog aktualnog prvaka države i gradskog rivala Marjana kod kojeg će Osječanke gostovati u nedjeljnom drugom kolu. Nadajući se doći kao vodeća ekipa jer bi Split sutra trebao pobijediti većom razlikom nego što je stradala Viktorija pa da preuzme čelo tablice. Ono namijenjeno prvoj ligaškoj strijelkinji zaposjela je Lorena Balić zabivši Brođankama četiri pogotka.
- Za razliku od prvoga osječkoga susreta, kada smo brzo otvorile Brođanke, u nedjelju nam je trebalo gotovo pola sata, ali se znalo da će potom to ponovno biti jednosmjerna utakmica. Razlika, naime, u kvaliteti je tolika da susret nije mogao nikako drukčije završiti nego našom uvjerljivom pobjedom. Posebice ohrabrujućom jer je u njoj najkonkretnije sudjelovalo i više mladih igračica te pokazale da se na njih u budućnosti može najozbiljnije računati. Koliko, međutim, trenutačno vrijedimo pokazat će sljedeći ogledi jer ovi protiv Brođanki nisu najrelevantniji budući da su one iz donjeg kvalitetnog doma. Neovisno o tome svaki uspjeh diže samopouzdanje s kojim sada odlazimo u Split, gdje će nam protivnik biti slabiji gradski rival, ali dobar orijentir mogućnosti - kazala je Lorena Balić. D.L.
Rezultati 1. kola: Viktorija (Slavonski Brod) - Osijek 0:15, Dinamo (Zagreb) - Neretva (Metković) 3:0 i Donat (Zadar) - Agram (Zagreb) 1:2. Susret Split - Marjan (Split) odgođen je za 1. listopada.

Tablica

1.Osijek**1**1**0**0**15:0**3

2.Dinamo**1**1**0**0**3:0**3

3.Agram**1**1**0**0**2:1**3

4.Marjan**0**0**0**0**0:0**0

5.Split**0**0**0**0**0:0**0

6.Donat**1**0**0**1**1:2**0

7.Neretva**1**0**0**1**0:3**0

8.Viktorija**1**0**0**1**0:15**0

U 2. kolu, 4. listopada, sastaju se: Marjan - Osijek, Agram - Viktorija, Neretva - Donat i Split - Dinamo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike