Osijek
UNATOČ KRIZI ZADRŽAN KONTINUITET

Oko 200 izlagača na Jesenskom sajmu
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Osječki jesenski sajam, 23. zaredom, održat će se od 2. do 4. listopada na sajamskom prostoru Pampas, pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske gospodarske komore Osječko-baranjske županije te Grada Osijeka.

Sajam se održava u novonormalnim okolnostima koronakrize, koje su se vrlo negativno odrazile na gospodarstvo.

- Pred nama je 23. izdanje Osječkog jesenskog sajma, o čijem značenju dovoljno govori ta brojka, ali i brojka 200, koliko će biti izlagača. U ovim uvjetima to je jako lijepa brojka. Svi znamo u kakvoj se krizi nalazimo i što se sve događalo, ali jedna je stvar jasna, da izlagači i posjetitelji žele osobni kontakt. To je najvažnija stvar i potvrda vrijednosti Osječkog sajma, koji potiče gospodarstvo i služi kao platforma koja će svim malim izlagačima omogućiti da kroz neposredan kontakt kupcima predstave svoje proizvode - kazao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

S obzirom na okolnosti i krizu u gospodarskom segmentu, kada je nedvojbeno da će osječko-baranjsko gospodarstvo zabilježiti pad, bilo je važno zadržati kontinuitet održavanja Sajma.

- Sajmovi su posvuda u svijetu jedan od elemenata gospodarskog razvoja i zato mislim da je najvažnija poruka u ovom trenutku da će se Osječki jesenski sajam ipak održati. Ovo je prilika da mali proizvođači, u prvom redu poljoprivredni i prehrambeni, te obrtnici i poduzetnici s područja Osijeka i OBŽ-a plasiraju svoje proizvode građanima, i zbog tog razloga zahvaljujem Upravi i zaposlenicima Osječkog sajma što su ipak uspjeli organizirati Jesenski sajam i pružiti priliku kako poduzetnicima da ponude svoje proizvode, tako i građanima da ih kupe - kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo.

Zadržavanje kontinuiteta ove gospodarske manifestacije pozdravio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Osječko-baranjske županije Zoran Kovačević.

- Nedvojbeno je da će osječko-baranjsko gospodarstvo u 2020. godini zabilježiti dvoznamenkasti pad ukupnog prihoda, stoga je svaki ovakav događaj bitan u povratku na ono što smo imali unatrag dvije godine, kada smo stabilno funkcionirali s 28 milijardi kuna prihoda - kazao je Kovačević. I. Alilović
DVIJE DODATNE MANIFESTACIJE
U okviru 23. Osječkog jesenskog sajma održat će se i dvije manifestacije pod pokroviteljstvom OBŽ-a. Riječ je o 7. Izložbi ženskog poduzetništva i 4. Izložbi braniteljskog poduzetništva.

- Sajam ima vrlo veliko značenje za cjelokupno gospodarstvo. Osim činjenice da ćemo ovdje imati direktan kontakt ponude i potražnje, bitno je naglasiti da sajam stvara i dodatnu vrijednost za ostale gospodarske grane. Osim formalne, OBŽ daje i financijsku podršku organizaciji izložbi ženskog i braniteljskog poduzetništva, tako da smo pozvali sve žene i branitelje da besplatno izlože svoje proizvode - kazala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić-Milardović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike