Sport
NK OSIJEK PREDSTAVIO NOVOG VEZNJAKA

Vuković: Dat ću sve od sebe
da ne okaljam ugled kluba
na terenu i izvan njega
Objavljeno 29. rujna, 2020.
O Josipu sam čuo lijepe stvari, dobar je nogometaš, ali i karakteran čovjek, što je meni jako važno, kaže trener bijelo-plavih

Vezani članci

LUDA VEČER U GRADSKOM VRTU

Dramatičan Bjeličin debi pred očima osječke publike

Svlačionica NK Osijek postala je bogatija za još jedno ime. U Gradskom vrtu jučer je službeno predstavljen Josip Vuković, 28-godišnji Splićanin koji je doveden na poziciju zadnjeg veznog.


Potpisao je ugovor na dvije, plus jednu godinu, a u Osijek stiže kao slobodan igrač nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor s portugalskim Maritimom.

Trnovit put

Trener bijelo-plavih Nenad Bjelica tako je angažirao i četvrto pojačanje otkako je preuzeo ulogu trenera menadžera osječkog kluba, a o Vukoviću je govorio biranim riječima:


- Zadovoljni smo što je Vuković postao naš novi član. Riječ je o igraču koji ima mnogo domaćeg i međunarodnog iskustva, što će nam svakako dobro doći na putu prema ostvarenju naših ciljeva. Odlučili smo se za njega jer nam je nedostajao taj profil igrača u momčadi, s obzirom na to da za poziciju zadnjeg veznog imamo samo Mihaela Žapera. Josip će svakako pojačati konkurenciju u veznom redu, a osim toga, otvorit će nam i neke druge taktičke opcije u kojima bi Žaper, recimo, mogao imati ofenzivniju ulogu jer je u njoj također dobro snalazi. O Josipu sam čuo samo dobre stvari ne samo kao nogometašu, nego i kao o karakternom čovjeku, što je meni pri izboru igrača jednako važno kao i nogometna kvaliteta. Isto tako, nije nevažno ni to što nijednog trenutka nije dvojio oko naše ponude - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.


Josipov igrački put nije bio posut ružama. Borio se i probijao tijekom cijele karijere. Osijek će mu biti osmi klub čije će boje nositi.


- Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje sam dobio od NK Osijek i trenera Nenada Bjelice. Znam kako je Osijek ponos Slavonije i Baranje, i bit će mi čast nositi njegov dres, a dat ću sve od sebe kako ne bih okaljao klupski ugled na terenu i izvan njega. Igrački put nije mi bio lak, posebice u početku kada su me mučile ozljede. Probijao sam se samostalno, bez pomoći menadžera, a u to vrijeme bilo je doista teških trenutaka, ali nikada nisam odustajao. Na kraju sam se posve afirmirao igrajući za Maritimo - kaže Josip Vuković, novi član bijelo-plavih.
Momčadski igrač

Momčad Osijeka, kaže, gledao je često u posljednje vrijeme, a s prilagodbom ne bi trebao imati problema, jer ima poznanika unutar svlačionice.


- Neće biti problema s uklapanjem u momčad. Dvije godine sam proveo s Ivicom Ivušićem u Istri 1961, poznajem se s Antom Majstorovićem i Antom Ercegom, koji je moj sugrađanin. Igre Osijeka intenzivno sam pratio otkako se ukazala mogućnost da dođem ovdje. Mislim kako ću biti sposoban odgovoriti na zahtjeve koje će stavljati pred mene u utakmicama - kaže Josip.


Pomalo mu je bilo nelagodno kada mu je sletjelo pitanje što smatra svojim najjačim igračkim adutima.


- Ne volim govoriti o sebi, neka to čine drugi. Ali ako već moram odgovoriti, onda ću reći kako sam momčadski igrač s izraženim zalaganjem i karakterom. Vjerujem kako će te osobine biti od koristiti momčadi.


HNL mu nije nepoznanica s obzirom na to da je u njemu skupio 51 nastup noseći dres Hajduka, Istre 1961 i Splita. No, posljednje tri godine proveo je u inozemstvu igrajući za Vitez u BiH, ukrajinski Olimpik iz Donjecka te već spomenuti portugalski Maritimo. Je li HNL napredovao u te tri godine njegovog odsustva?
- Svi kažu da jest. Meni je teško to jasno ocijeniti, jer sam utakmice gledao samo na TV-u. Igrajući za Osijek imat ću se prilike uvjeriti u snagu naše lige koju volim i cijenim. Posebno mi je drago što sam u klubu koji za naše okvire predstavlja kvalitetu više, a moja je jedina želja u dresu Osijeka pokazati sve što znam - zaključio je Josip Vuković, novi vezni igrač NK Osijek.


Dalibor Keler
GREZDA NA OPERACIJU, MOŽDA DOĐE JOŠ NETKO
Dolaskom Josipa Vukovića prijelazni rok u Gradskom vrtu trebao je biti zaključen. Međutim, pojavila se jedna neplanirana situacija zbog koje će trener Nenad Bjelica vjerojatno još ostati aktivan na nogometnoj tržnici.

- Erosa Grezdu izgubili smo do kraja prvog dijela sezone, jer će morati na operaciju gležnja. Zato ne mogu kategorički tvrditi kako je prijelazni rok za nas završen. Tražit ćemo još jednog krilnog napadača, ali morat ću se prilagoditi financijama s kojima raspolažem, jer sam blizu limita kada je u pitanju bužet koji sam dobio za pojačanja. Ako pronađemo igrača koji nije skup, a odgovara kvaliteti koju trebamo, stupit ćemo u akciju - otkrio je Bjelica.
ŠPOLJARIĆ MOŽE PROTIV OSIJEKA
Napadač bijelo-plavih Josip Špoljarić, koji je otišao u Istru 1961 na posudbu do kraja sezone, moći će igrati u utakmicama protiv Osijeka. Tako je odlučio Nenad Bjelica, ne želeći ga sputavati u redovima novog kluba. Potvrđena je i posudba stopera Roberta Ćosića u redove Rudeša, a još se traže rješenja za bočne igrače Todora Todoroskog i Luku Marina koji bi također trebali ići na posudbe.
Josip Vuković skupio je 51 nastup u Prvoj HNL, igrajući za Hajduk, Istru 1961 i Split
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini