Regija
SVEČANA SJEDNICA VIJEĆA DONJEG MIHOLJCA

U tijeku projekti za 65 milijuna kuna
Objavljeno 29. rujna, 2020.

Vezani članci

GORAN ALADIĆ GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA

Uređujemo industrijsku zonu, ceste, nogostupe, domove

DONJI MIHOLJAC - Svečana sjednica Gradskog vijeća Donjeg Miholjca uz Dan grada i blagdan sv. Mihaela arkanđela jučer je održana u kinodvorani Osvit. Uz predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, sjednici su nazočili izaslanik predsjednika Vlade i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, predstavnici gradova i općina prijatelja, javnog i političkog života i brojni drugi uzvanici. Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Josip Lukačević naglasivši kvalitetan rad i suradnju gradskih vijećnika, a pohvalio je i županijske vijećnike, koji svojim djelovanjem pridonose poboljšanju uvjeta življenja u Donjem Miholjcu.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić izložio je sve uspjehe gradske uprave u proteklom jednogodišnjem razdoblju rekavši kako su projekti koji su u tijeku vrijedni 65 milijuna kuna te da Grad sudjeluje s 23 posto, a tuđi izvori sredstava iznose 77 posto. "U svakom trenutku bili smo u komunikaciji s gradskim udrugama, klubovima i društvima te smo napravili stotine manjih zahvata prema njihovim potrebama", rekao je gradonačelnik Aladić.

Čestitke i pohvale u ime nazočnih prijateljskih gradova i općina uputio je domaćinima gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, a svoj ponos postignutim u Donjem Miholjacu izazio je saborski zastupnik Goran Ivanović. Župan Ivan Anušić rekao je kako je u protekle tri godine Osječko-baranjska županija u Donji Miholjac uložila 22,9 milijuna kuna. Skupu se obratio i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

- Donji Miholjac je grad koji je malo sa strane i koji posljednjih trideset godina nije napredovao. To je cijena koju plaća, očito, cijela Slavonija. No mi smo u Europskoj uniji, europski novac je stvaran i treba ga iskoristiti – kazao je Milanović i poručio da s optimizmom gleda u budućnost Donjeg Miholjca.

Na svečanoj su sjednici uručena gradska priznanja. Pečat Grada Donjeg Miholjca dobili su Gradsko društvo Crvenog križa i Stipan Šimunović, a Zahvalnicu Grada tvrtka Midal d.o.o., Matica umirovljenika i tvrtka Manna. Dobitnica Pohvalnice Grada Donjeg Miholjca je Ana Kovačević.

Svečanu sjednicu svojim su glazbenim nastupom uljepšali učitelji Osnovne glazbene škole pri donjomiholjačkoj OŠ Augusta Harambašića. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike