Osijek
NOVI OBJEKT U KOPAČEVU

Vrtić otvara svoja vrata 2. listopada
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Vrlo malo jedinica lokalne uprave može se pohvaliti ovakvim višemilijunskim investicijama

U Dječjem vrtiću Grlica Bilje počela je nova pedagoška godina. Ravnateljica, prof. Ivana Bošnjaković, kaže kako su sada svoj djeci osigurani još bolji uvjeti boravka.

Naime, i u Kopačevu je, nakon što je Bilje dobilo novi vrtić, došlo vrijeme da djeca također pohađaju novi vrtić u novim prostorima koji se službeno i svečano, najavljuje načelnik općine Bilje Željko Cickaj, otvaraju 2. listopada.

- Dok nas ljeto mazi svojim posljednjim toplim, ali ipak sve kraćim danima, vratili smo se svi polako u naš lijepi vrtić u Bilju. Sedmi put u ovoj šarenoj, nama dragoj zgradi, započinjemo novu pedagošku godinu. Ovo su dani koji započinju pomalo bolnim odvajanjem od roditelja, a nastavljaju se upoznavanjem druge djece, odgojiteljica, ostalog osoblja, igračaka i opreme vrtića - kaže Bošnjaković.

Ona i načelnik općine Bilje Željko Cickaj navode da su djeca i roditelji u Kopačevu također vrlo zadovoljni, kao i njihovi vršnjaci u susjednom Bilju, što sada imaju suvremenu zgradu vrtića.

- Želim istaknuti doprinos našeg osnivača, Općine Bilje, koja nas podržava u našem radu i svim našim planovima i projektima te prepoznaje važnost razvoja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u razvoju općine – kaže Bošnjaković.

- Drago nam je što smo i malim stanovnicima Kopačeva osigurali izvanredne uvjete za predškolski odgoj. Sve je novo, lijepo, djeca će se, kao i svi mi ostali, s pravom ponositi svojim vrtićem. Kopačevo je, kao što znate, malo prekrasno selo kao i ostala naselja u našoj općini, ali su zaslužila da imaju uvjete života kao u velikim gradovima. Zato smo ulagali ne samo u ovaj novi kopačevski vrtić, nakon onog izgrađenog u Bilju prije nekoliko godina, nego i u Vardarcu i Lugu. Sve je obnovljeno, popunjeno onim što je nedostajalo, uređena su igrališta… Sve smo radili kako bi djeca imala sigurno mjesto za boravak i odgajanje dok im se roditelji bezbrižno mogu posvetiti svojim poslovima jer su djeca u sigurnim rukama - kaže načelnik Željko Cickaj, dodavši da se vrlo malo jedinica lokalne uprave može pohvaliti ovakvim višemilijunskim kapitalnim investicijama u predškolstvo u samo nekoliko godina.

Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike