Novosti
KOMEMORACIJA ZA UBIJENE SRPSKE CIVILE

Plenković i Milošević zajedno u Varivodama
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Premijer Andrej Plenković sudjelovat će u ponedjeljak, 28. rujna, na komemoraciji u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije smrtno stradale za vrijeme i nakon akcije Oluja, u Varivodama. S Plenkovićem u Varivodama bit će i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević (SDSS). U Varivodama i Gošiću nakon Oluje ubijeno je 16 srpskih civila. U Gošiću je 27. kolovoza 1995. ubijeno sedam starijih osoba, a gotovo dva mjeseca nakon Oluje, 28. rujna 1995., ubijeno je i devet mještana Varivoda.

Hrvatski premijer početkom kolovoza najavio je odlazak na komemoraciju u Varivode. "Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirba. Na tom tragu dobro je da gospodin Pupovac kao čelnik SDSS-a ode u Škabrnju. Sve su to geste i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvojbeno zaslužuju. Rekao sam da ću obaviti određene geste, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već mnogo puta napravio Tomo Medved", rekao je tada premijer Plenković.

Kako je najavljeno iz Vlade, Plenković će nakon komemoracije u Varivodama posjetiti Šibenik i sastati se s gradonačelnikom Željkom Burićem i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom na tvrđavi Barone. Otvorit će i Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik. U pratnji predsjednika Vlade bit će ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. D.Pav.