Sport
DRAMATIČNA POBJEDA BIJELO-PLAVIH

Grgić donio pobjedu u šestoj
minuti sudačke nadoknade
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Osijek – Gorica 2:1 (1:0)

Debi trenera Nenada Bjelice pred osječkom publikom ispao je ludo dramatičan. Osijek je stigao do treće uzastopne pobjede, ali svega je bilo u toj utakmici. Osijek ju je u najvećem dijelu potpuno kontrolirao, posljednjih 20-ak minuta imao je vodstvo i igrača više, ali je zamalo sve to prosuo u samoj završnici susreta zbog velike pogreške Ndockyta. No, pobjeda je spašena u šestoj minuti sudačke nadoknade. Za povratak publike na tribine doživljaj nije mogao biti bolji. Navijači su bučno pozdravili bijelo-plave pri ulasku na teren, pljesak je dobio i trener Nenad Bjelica, atmosfera je baš bila pozitivna uoči početka susreta. 

Do vodstva s "bijele točke"

I dok je na tribinama bilo veselje povratničke publike, na terenu je protiv Gorice ipak išlo nešto teže. Osijek nije odmah krenuo otvorenog garda. Mjerkali su goste koji su se postavili vrlo gusto u sredini terena pa je lopta prečesto boravila u posljednjoj liniji bijelo-plavih što je samo bio znak kako se teško pronalazi prostor kroz koji bi se moglo ugroziti vrata Velikogoričana. Malo je potrajalo dok se nije dogodilo barem nekakvo uzbuđenje, a stiglo je u 17. minuti kada je Erceg proigrao Miereza koji si je u kaznenom prostoru lijepo stvorio prostor za udarac, ali ga je uspio blokirati Krizmanić. Dugo se igralo između dva šesnaesterca, a onda je bljesnula Gorica. U 25. minuti Suk je ubacio prizemnu loptu u "peterac" Osijeka, a tamo je zamalo zakasnio Matar. Osječani su dugačkim loptama pokušavala preskočiti taj čvrsti blok suparnika u sredini, a kada su konačno proradili bokovi počele su gužve pred Kahlinom. Kvalitetnim ubačajima prednjačio je Mario Jurčević s lijeve strane. U 28. i 40. minuti dvaput je pronalazio Miereza kojeg je opet bilo svuda. Međutim, u obje situacije koje su obećavale udarci Argentinca nisu pronašli cilj. U prvom je navratu nogom ciljao suprtoni kut, a lopta je završila desetak centimetara pored lijeve vratnice, a isti je ishod bio i u drugom pokušaju samo što je ovaj put Mierez pucao glavom. Kako se bližio kraj prvog dijela Osijek je počeo pojačavati tempo. Pritisnuli su Velikogoričane, a proradila je i desna strana s Bočkajem. Tako je u 41. minuti Bočkaj ubacio, Jugović glavom lijepo prenio loptu na drugu vratnicu gdje je bio Erceg koji je u čistoj situaciji slabo pucao sa desetak metara. Ipak, taj pritisak donio je Osijeku rezultat. U 44. minuti opet je Bočkaj poslao odličan ubačaj na drugu vratnicu gdje je bio Mierez koji je sa 3-4 metra pucao glavom, a Doka je rukom spriječio da lopta ode u mrežu. Sudac Vidulin to isprva nije uočio, pa se u priču uključio VAR, a nakon što je Vidulin sam ponovno pogledao tu situaciju, romijenio je odluku i dosudio kazneni udarac. Ostaje pitanje je li Doka u toj situaciji trebao dobiti crveni karton. Vidulin mu je pokazao žuti. Kazneni udarac realizirao je Mierez koji je time okrunio svoj golemi trud koji je uložio u prvih 45 minuta, pa je Osijek na odmor otišao s minimalnom prednošću.

Grgićev "winner"

Početak drugog poluvremena protjecao je rastrganoj igri. Opet je trebalo proći 20 minuta kako bi stigla prva prijetnja, a njezin autor bio je Ndockyt koji je u igru ušao umjesto Bočkaja. On je u 66. minuti dobro potegnuo s ruba kaznenog prostora no Kahlina je bio siguran. Dvije minute kasnije Matar je s druge strane uputio čudan udarac iskosa s desne strane koji je završio na gornjem dijelu grede. Ulaskom Bohara i Kleinhesilera Osijek se počeo buditi. Baš je Slovenac zaprijetio u 69. minuti, a tri minute kasnije isključen je Doka zbog drugog žutog kartona. Nakon toga bijelo-plavi su mogli dotući suparnika, ali su udarci Miereza, Bohara i Grgića fijukali pored ili preko vrata. U tim trenucima nije se dalo naslutiti kakva će se drama događati u završnici utakmice. Kada je Osijek propustio dotući suparnika, umalo je "ubio" sam sebe. U 84. minuti kardinalno je pogriješio Ndockyt poklonivši loptu gostima na 30-ak metara od svojih vrata, a oni su to znali kazniti. Deplhi je proigrao Lovrića, a on je sa 17 metara opalio iz prve i pogodio donji desni kut za izjednačenje. Bio je to Lovrićev četvrti pogodak u posljednja tri nastupa u Gradskom vrtu. Činilo se tada kako će Gorica koja do tog trenutka praktično nije ozbiljno zaprijetila Ivušiću uzeti bod. Završnica susreta je potrajala jer je VAR radio punom parom. Gosti su se ljutili zbog nedosuđenog prekršaja u zračnom dvoboju Majstrovića i Hamada, provjeravala se ta situacija, pa je Vidulin odredio šest minuta nadoknade. I baš u posljednjoj minuti te nadoknade Mierez se vrlo spretno oslobodio Jovičića, proigrao Bohara čiji je dobar udarac u donji lijevi kut Kahlina odbio, a na loptu je natrčao Grgić i poslao ju u mrežu što je naravno izazvalo pravu ekstazu u Gradskom vrtu. I taj se pogodak provjeravao, a nakon dvije-tri minute, Vidulin je konačno pokazao na centar i potvrdio pobjedu bijelo-plavih.

D.Keler

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme ugodno. Teren dobar. Gledatelja: 2170. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) – 6,5. Strijelci: 1:0 Mierez (45-11m), 1:1 Lovrić (84, 2:1 Grgić (90+6). Žuti kartoni: Ndockyt (Osijek),  Babec, Doka, Kahlina (Gorica). Crveni karton: Doka (Gorica).
IGRAČ UTAKMICE: RAMON MIEREZ (OSIJEK)
OSIJEK: Ivušić 6, Igor Silva 6,5, Škorić 7, Majstorović 7, Jurčević 6,5, Žaper 6,5 (od 81. Grgić 6,5), Jugović 7, Pilj 6 (od 68. Kleinheisler 6), Bočkaj 6,5 (od 57. Ndockyt 5), Erceg 6,5 (od 68. Bohar 6,5), Mierez 7,5.
GORICA: Kahlina 6, Doka 5, Jovičić 5,5, Krizmanić 6, Čabraja 5,5, Babec 5,5 (od 68. Musa 5,5), Čanađija 6,  Špikić 5,5 (od 68. Delphi 6), Suk 6 (od 74. Kalik -),  Lovrić 6,5 (od 90. Dvorneković -), Matar 6 (od 78. Hamad -).

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike