Osijek
CJELODNEVNI EKO FESTIVAL U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Učili o pravilnom
odlaganju otpada
Objavljeno 26. rujna, 2020.

Eko radionice, eko predstave, eko poligon, štandovi i zanimljive edukacije samo su dio bogatog Eko festivala održanog u subotu u Perivoju kralja Držislava. Riječ je o cjelodnevnom festivalu koji objedinjuje obrazovno-informativne programe na temu gospodarenja otpadom koje Grad realizira cijele godine i to uz sufinanciranje europskog kohezijskog fonda u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava.

- Danas je kruna svih aktivnosti i prikazano je što smo sve radili cijele godine. Bilo je niz aktivnosti poput Slikootpadnice, Otpadopjesmice, Botaničara i ostaloga, a danas će biti održano niz eko radionica na kojima će biti prikazane razne zanimljivosti - od izrade ekološke paste za zube, pravljenja smoothija i štošta drugo. Za kreativnije tu je eko art, a onaj tko voli istraživati moći će doznati kako od odbačenih predmeta napraviti novo. Tu je i eko-lab, a Unikom je postavio i igraonicu o gospodarenju otpadom namijenjenu najmlađima – pojasnila je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Grada Osijeka.

Cjelodnevno je ondje upriličena i In da Sofa, potom nastupi Omera i Keme, koncert osječkog benda Sirup te nastup Borne Šercara i Mateja Meštrovića.

Dodajmo tome da je i Nataša Dankić-Slijepčević iz Fonda za zaštitu okoliša pohvalila grad Osijek, zbog učinkovitoga gospodarenje otpadom. Osijek se, rekla je, može pohvaliti odvojenim prikupljanjem otpada u višestambenim zgradama što su, rekla je, učinili tek rijetki gradovi. Pozdravila je i sve napore u edukaciji građana o svjesnosti odvajanja otpada. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana