Regija
U ČAST SVIM POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA

2. Memorijalne braniteljske igre u Zdencima
Objavljeno 26. rujna, 2020.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zdenci na igralištu NK Sloge organizirala je 2. Memorijalne braniteljske igre u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja ove općine.

Igre je otvorio predsjednik udruge domaćina, Miroslav Biro, a natjecalo se u četiri discipline i to streljaštvo, boćanje, viseća kuglana i belot u kojima se okušalo šest ekipa, UDHOS Orahovica, Udruga Specijalne policije ''Orao'' Orahovica-Našice i domaćin UHBDR Zdenci te kao ekipe prijatelji Športsko ribolovno društvo ''Linjak'' Zdenci, ženska ekipa trgovine SPAR Orahovica i momčad Policijske postaje Orahovica.

U streljaštvu za žene slavila je ekipa UHBDR-a Zdenci u sastavu Vesna i Ela Felendeš te Valerija Zlosa, zasluženo osvojivši zlatne medalje, srebrna je bila ekipa UHBDR Zdenci 2, dok je bronca pripala ekipi SPAR . U muškom streljaštvu zlatko oko vrata stavili su članovi Udruge Specijalne policije ''Orao'', srebrna je bila Policijska postaja Orahovica, a brončani UDHOS Orahovica. U boćanju su najuspješniji bili ribolovci, ŠRD Linjak, srebrna medalja pripala je domaćinu UHBDR Zdenci dok je UDHOS bio brončani.

Najpreciznija momčad viseće kuglane bila je ona udruge domaćina, drugi je bio UDHOS, a treća i brončana druga momčad domaćina. U disciplini belota zlatnu medalju odnio je par udruge ''Orao'', srebro su oko vrata stavili domaćini dok je brončani bio UDHOS. Na kraju, ukupni pobjednik bila je udruga domaćina.

- Ovo su naše druge memorijalne igre koje smo posvetili našim poginulim suborcima s područja naše općine, a također igre su održane i u povodu Dana općine. Od srca hvala svim sudionicima koji su svojim dolaskom uveličali naše igre i pridonijeli, zajedno s nama, očuvanju uspomene na žrtvu hrvatskih branitelja i Domovinski rat.  – rekao je predsjednik UHBDR Zdenci Miroslav Biro.                

 Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

GRADSKE STIPENDIJE KREĆU SE OD 400 DO 800 KUNA

Županja stipendira sve studente

STOTA GODIŠNJICA ROĐENJA

U subotu kolokvij o M. Dragutincu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VSŽ: 2,5 MILIJUNA KUNA ZA KUĆE I STANOVE

Subvencije za 88 obitelji

2

JAVNA TRIBINA ''ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA''

Vinkovčani sudjelovali u
pripremi gradskog proračuna

3

NATJECANJE KUHARA

Najčobanac kuha NK Omladinac