Novosti
PRIJE GODINU DANA

Slavonske županije i Osijek prvi su put bili domaćini Dana hrvatskog turizma
Objavljeno 26. rujna, 2020.

Prošlo je godinu dana otkako su Osijek, Vukovar, Vinkovci, Slavonski Brod, odnosno svih pet slavonskih županija, bili domaćini Dana hrvatskog turizma. Tradicionalni je to susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Hrvatske, a prvi su put održani na kontinentu!

Ministarstvo turizma, HGK i Hrvatska turistička zajednica su zajedno s pet slavonskih županija organizirali DHT s naglaskom na kontinentalni turizam i razvoj hrvatskog istoka. Intencija je bila dokazati da na kontinentu, a naročito u Slavoniji, postoji mogućnost razvoja turizma i da turisti ovdje imaju mnoštvo toga vidjeti. Ponuda je tu, od kulturnih i prirodnih znamenitosti, gastronomije i enologije..., a još se mora poraditi na smještajnim kapacitetima kojih je samo desetak tisuća.

Cilj turističke branše je brojnim promotivnim aktivnostima pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju koju krasi bogata i raznolika ponuda. U tom smislu do posebnog izražaja dolazi Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda, a dvoznamenkasti rast turističkog prometa ostvaren na kontinentu u prošloj turističkoj godini dokaz je da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske, s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja.

A Slavonija doista ima mnogo ponuditi u turističkom smislu. Spoj je to bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. I zato se brendiranjem destinacije može ojačati lokalna ekonomija, pa stoga u ovom slučaju poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima.

Svečanost otvorenja DHT-a bila je 2. listopada u Vukovaru, potom je u Vinkovcima, odnosno Kunjevcima, drugoga dana bila svečana dodjela turističkih nagrada. Trećega dana cijeli program s dodjelom nagrada uz izravan TV prijenos održao se u Osijeku. Tom je prigodom u osječkoj Tvrđi završen službeni dio najveće manifestacije hrvatskog turističkog sektora - Dani hrvatskog turizma. No u Tvrđi je prošle godine promoviran i novi brend, novi trend nazvan Head On East, koji namjerno koketira s hedonizmom. Poziv je to (koji stalno traje) da krenete na istok Hrvatske i doživite Slavoniju punu kontrasta uz raznovrsnu glazbu, gastrodvoboje, vrhunska vina, Sajam antikviteta...

Dario Kuštro
Lani je promoviran i novi brend, novi trend nazvan Head On East, koji poziva da se krena na istok Hrvatske
Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove