Osijek
VELEPOSLANICI ALBANIJE I FRANCUSKE U OSIJEKU

Cilj je ojačati
gospodarsku suradnju
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Odnosi između Albanije i Hrvatske su izvrsni i nastavljamo ih razvijati na skladan način, zajednička je ocjena veleposlanika Republike Albanije u Hrvatskoj Riza Poda i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića nakon zajedničkog susreta u petak u Osijeku.

- Dokument o strateškom partnerstvu između naših država potpisan u Zagrebu od strane naših premijera potvrda je ovih naših odličnih odnosa. Zahvalni smo na hrvatskoj potpori Albancima u integracijskim procesima prema Europskoj uniji. Zahvaljujemo vam na izvrsnom radu tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a koje je omogućilo početak naših pregovora s Unijom - kazao je veleposlanik Albanije.

Župan Anušić smatra da prijateljski odnos Albanije i Hrvatske treba očuvati i dalje ga razvijati.

- Želimo podijeliti naša iskustva ulaska u Europsku uniju s albanskim narodom i pomoći im da na što bolji način koriste europske fondove. Čim to bude moguće, dogovorili smo posjet Albaniji i tada ćemo povesti naše upravne odjele, razvojnu agenciju kako bismo im konkretno pomogli u sudjelovanju i korištenju pretpristupnih fondova, kako ih koristiti te odraditi pripreme za ulazak Albanije u EU - poručio je Anušić.

Veleposlanik Riza Poda posjetio je i Grad Osijek, gdje se susreo sa zamjenikom osječkog gradonačelnika Borisom Piližotom. U nastupnom posjetu Gradu Osijeku u petak je bio i veleposlanik Francuske Republike, NJ. Eksc. Gael Francois Veyssiere. T. Prusina
 
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike