Sport
TKO ŠTO KRIJE

Utakmica nije odigrana: Propust
organizatora ili je netko zaražen?
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Vezani članci

U-16 TURNIR "VLATKO MARKOVIĆ"

Rukavinini idu po planu, na kontu je i druga pobjeda

Osijek je od srijede do nedjelje domaćin međunarodnog nogometnog turnira "Vlatko Marković" za uzrast do 16 godina, a Hrvatska kao domaćin gura odlično. U prva je dva kola upisala dvije pobjede i nadomak je finalu. Na žalost, gledatelji ne smiju na igralište Kraj Drave i ono Grafičara, gdje igra osam momčadi podijeljenih u dvije skupine. U skupini A su Hrvatska, Bugarska, Crna Gora i Katar, a B grupi nadmeću se Rumunjska, BiH, Sjeverna Makedonija i Zambija.


Već prvog dana turnira, u srijedu, dogodilo se nešto neobično, ali o tome nitko ne želi govoriti - utakmica između Sjeverne Makedonije i Zambije nije odigrana. Prebačena je na subotu, a odmah je počelo spominjanje koronavirusa. Krenule su priče kako je netko od igrača ili ljudi iz stožera tih reprezentacija u Osijek došao zaražen, pa zato Makedonci i Zambijci nisu ni izlazili na travnjak.


- Ne žalim ništa komentirati, poslijepodne ćemo otkriti razlog zašto je utakmica otkazana - poručio nam je u četvrtak ujutro glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.


I nakon toga se više nije javljao. Poslijepodne smo pokušavali više puta stupiti u kontakt s uvijek pouzdanim i susretljivim Perom, ali nije odgovarao na pozive. Nismo dobili službeno objašnjenje, pa je sve ostalo u sferi nagađanja. No sumnjamo da je netko zaražen koronom, jer su jučer svoje utakmice igrali i Sjeverna Makedonija i Zambija.


- Organizatori su prije utakmice obavijestili obje momčadi da se neće igrati u srijedu, nego u subotu. Šef naše delegacije Lyson Zulu dobio je objašnjenje kako organizatori još moraju srediti nekoliko stvari koje su prethodno, odnosno uoči turnira, predvidjeli - objasnili su iz mlade zambijske nogometne reprezentacije.
Hrvati usred Osijeka nisu bili raspoloženi za priču i objašnjenja, ali su zato nekoliko riječi o neodigranoj utakmici rekli Zambijci. I. Liović
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike