Sport
RK SPAČVA VINKOVCI UOČI STARTA NOVE PAKET 24 PREMIJER LIGE

Prije početka sezone dva tjedna nisu smjeli trenirati u svojoj školskoj dvorani
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Rukometaši Spačve Vinkovci sezonu su otvorili prije gotovo mjesec dana premijernim nastupom u Europi. U prvom kolu Europske lige, unatoč ispadanju od skopskog Metalurga, Vinkovčani su se predstavili u dobrom izdanju. Pobjeda u uzvratu nad uglednim makedonskim klubom najbolji im je pokazatelj kako su sposobni i ove sezone boriti se za gornji dom Paket 24 Premijer lige, najjačeg ranga hrvatskog muškog rukometnog natjecanja. Međutim, tijekom priprema za novu sezonu, a između uzvratnog susreta s Metalurgom i subotnje domaće utakmice 1. kola protiv zagrebačke Dubrave, vinkovački su se rukometaši našli u problemima. Upravo na njihovu primjeru pokazuje se najveći nonsens odluke da se klubovima onemogući treniranje u školskim dvoranama. Naime, dvorana Osnovne škole "Bartola Kašića" u vinkovačkom Novom selu mjesto je gdje vinkovački rukometaši i igraju sve prvenstvene utakmice. Početkom školske godine, odlukom nacionalnog kriznog stožera, školske dvorane više nisu smjeli koristiti klubovi, nego samo učenici koji polaze tu školu.

- To je definitivno bio slučaj koji nas je poremetio. Vratili smo se korijenima pa smo dva tjedna trenirali vani na betonskom igralištu. Ovaj tjedan konačno treniramo normalno, pa unatoč ovome poremećaju i dalje nam ambicije ostaju visoke - rekao je Josip Mečić, trener Spačve Vinkovci. Vinkovčani su prošlo prvenstvo ponovno plasirali u Ligu za prvaka, mjesto među četiri najbolje momčadi i ovo je prvenstvo cilj. Uostalom, u odnosu prema prošloj sezoni samo su dva igrača otišla, a šest je novih.

- Ponoviti prošlosezonski rezultat nam je cilj, a sve iznad toga je bonus. Nismo bez izgleda i za koje mjesto više. Prema mojem mišljenju borba za prvo mjesto u ovom osnovnom dijelu Premijer lige vodit će se između Dubrave, Gorice, nas, a tu je vjerujem i Sesvete. Vidjet ćemo kako su se ostale momčadi posložile. Naravno, nakon ulaska u Ligu za prvaka, što nam je cilj, objektivno, i dalje smo nedorasli PPD-u Zagreb i NEXE-u.

Upravo jedan od tih glavnih konkurenata u subotu stiže u Vinkovce. Od 19 sati gostuje zagrebačka Dubrava.

- Redovni su sudionici Lige za prvaka i dobro ih poznajemo. Ako želimo ostvariti naš cilj, onda je jasno kako u Vinkovcima moramo sve pobjeđivati. Tako i ove subote. Od prvog kola idemo pobjeđivati - zaključio je trener u ovom trenutku nakon NEXE-a najbolje slavonske rukometne momčadi. K.Lacković
Vinkovčani su se vratili korijenima pa su dva tjedna trenirali vani na betonskom igralištu
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike