Regija
NOVO DJEČJE IGRALIŠTE U HARKANOVCIMA - PROMAŠAJ?

VMO: Igralište je na opasnom mjestu
Objavljeno 25. rujna, 2020.
HARKANOVCI - Umjesto da postane izvor radosti i razonode za roditelje i djecu, novosagrađeno dječje igralište u Harkanovcima neočekivano je postalo novi kamen spoticanja u mjestu i izvor sukoba na relaciji Vijeće Mjesnog odbora Harkanovci – Grad Valpovo, na što je predsjednik VMO-a Jozo Piškorjanac upozorio u nekoliko navrata i nastavlja upozoravati, što na sjednicama Gradskog vijeća Valpova, što izvan njega.

- Naglašavam da nemam ništa protiv novog dječjeg igrališta, no krajnje je neprihvatljiv i protuzakonit način na koji je to napravljeno - tvrdi Piškorjanac, koji je isto rekao i na Gradskom vijeću. "Zakon jasno kaže da za izgradnju jednog dječjeg igrališta treba imati mnoštvo dozvola, no naš gradonačelnik je to napravio na ‘indijanski‘ način: na crkvenom zemljištu pokraj kapelice, na ulazu u selo, na samo 2,5 metara od brze ceste i gdje se pola metra dalje nalazi oranica koju poljoprivrednik tretira teškim otrovima. Da netko tu nastrada, vi ćete, gradonačelniče, biti direktno odgovorni, jer to je brza cesta bez adekvatnog pješačkog prijelaza u blizini!“ prozvao je Piškorjanac najavivši da će zatražiti da zakonitost ovog projekta ispitaju i nadležne institucije.

Iako je na istoj sjednici gradonačelnik Matko Šutalo Piškorjancu tek kratko odgovorio kako im je za gradnju igrališta na toj parceli "odobrenje dao biskup te kako je igralište ovdje postavljeno na zahtjev mještana", nedavno je stigao i pisani odgovor gradskih službi. "Na lokaciji u Harkanovcima, uz usmenu suglasnost vlasnika, Rimokatoličke župe Harkanovci, postavljena su dva igrala: ljuljačka i tobogan, jedna klupa i koš za smeće te jedan par malih golova za mini-nogomet", naveli su iz Grada. Vezano uz prometnicu uz igralište, iz Upravnog odjela za komunalno-stambene djelatnosti odgovorili su da se na istoj površini provode redovite kontrole brzine prometovanja te da je u središtu mjesta postavljena svjetlosna signalizacija pješačkog prijelaza radi što bolje prometne regulacije kroz naselje, pa tako i uz igralište.
L. Aničić
Roditelji strahuju, igralište prazno
No Piškorjanac je i danas stajališta da se ovim odgovorom ništa nije riješilo i da problem igrališta na opasnoj lokaciji ostaje. “Razgovarao sam s roditeljima i mještanima uokolo i svi se slažu da nam je igralište dobrodošlo, ali ne ovdje gdje roditelji zbog više razloga strahuju za sigurnost i zdravlje svoje djece dok se ona ovdje igraju. Zbog svega toga danas, umjesto djece na novom igralištu, tužno promatramo opustjeli teren s novim igralima u koja su uložena znatna sredstva, a na kojima se vrlo rijetko djeca igraju!” kaže Piškorjanac.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU GRADA ĐAKOVA I OSAM PRIGRADSKIH NASELJA

Ide deratizacija

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana