Mozaik
SVEČANI PROGRAM ZA OBLJETNICU

HRT-ova emisija Vijesti iz kulture proslavila je 15. rođendan
Objavljeno 24. rujna, 2020.

HRT-ova emisija Vijesti iz kulture sinoć je svečanim programom proslavila svoj 15. rođendan. Uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije te uz brojne goste iz kulturnog i javnog života, gledatelji su se mogli prisjetiti samih početaka ove jedine svakodnevne televizijske emisije koja 365 dana u godini donosi najnovije i eksluzivne vijesti iz kulture iz Hrvatske i svijeta.

Prisavskim crvenim tepihom, prošetali su i rođendan čestitali: ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, akademik Zvonko Kusić, redatelji Zrinko Ogresta i Ognjen Sviličić, umjetnik Boris Ljubičić, nakladnik Zdenko Ljevak, književnici Miro Gavran, Julijana Matanović i Pavao Pavličić, operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić, kazališni redatelj i glumac Boris Svrtan, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, glumci Judita Franković, Rene Bitorajac, Tarik Filipović te brojni drugi gosti i umjetnici iz svijeta kazališta, filma i glazbe, koji su istaknuli važnost postojanja emisije Vijesti iz kulture. Fotograf Damir Hoyka, na svoj je prepoznatljivi način fotografirao sve prisutne, a u glazbenom dijelu programa nastupili su pijanist Matej Meštrović i Borna Šercar.

Voditelji svečanog programa bili su urednica Redakcije kulture i Vijesti iz kulture Zrinka Turalija Kurtak, Tamara Džebić Šoljan te Martina Validžić i Danijel Despot. “Petnaest godina svaki dan pozivate vi nas na vaše događaje pa je red da vam barem jednom mi uzvratimo pozivom” – pozdravila je sve prisutne Zrinka Turalija Kurtak. Mnogi uzvanici istaknuli su kako je ova HRT-ova emisija nezaobilazan izvor informiranja za sve one koje zanimaju kulturna zbivanja, ali i za one koji o kulturi ne znaju mnogo, a željeli bi znati.

Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa HTV-a te voditeljica projekta Sunčana Strana Prisavlja, naglasila je kako je proslavom 15. obljetnice Vijesti iz kulture te koncertom grupe Vatra, ujedno završio ovaj rado gledani ljetni projekt Hrvatske radiotelevizije. PR


 

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa