Osijek
KAMPANJA "(Ž)BICOM DO TRICE" USPJEŠNO PRIVEDENA KRAJU

Igor Toman i Ivica Lenard ravnatelju Doma na Vinkovačkoj predali ček od 21.100 kuna
Objavljeno 24. rujna, 2020.

Vezani članci

USPJEH MILENOG I SVILENOG

Zacrtanih 400 km prešli sat vremena prije roka

Kampanja prikupljanja sredstava za opremanje sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži "(Ž)bicom do trice", koja je trajala od 1. do 20. rujna, uspješno je privedena kraju te su Igor Toman i Ivica Lenard, osječki biciklističko-filantropski dvojac, ravnatelju Doma na Vinkovačkoj u četvrtak predali ček s iznosom od 21.100 kuna, što je i više nego što je uoči početka kampanje bilo zacrtano.

Već 15. rujna, kada su se Igor i Ivica biciklima zaputili na put dug 400 kilometara, ostvaren je cilj od 17 tisuća kuna, a do kraja kampanje prikupljeno je 255 pojedinačnih donacija u ukupnom iznosu od 21.100 kuna. Inicijativa je imala iznimno dobru vidljivost i jako dobar odjek u javnosti.

Podsjetimo, dvojac Lenard i Toman biciklom je od Osijeka do Josipdola prevalio ukupno 400 kilometara, a te su kilometre uplatama na račun Zaklade Slagalica i putem platforme doniraj.org otkupljivali donatori. U kampanju su se uključili i naši poznati sportaši Ivica Kostelić i Dubravko Šimenc, koji su se našim filantropima pridružili u Ivanić-Gradu, odnosno Zagrebu.

- Prije svega zahvalio bih dvojici prekrasnih ljudi koji su po tko zna koji put odradili humanu gestu, ovaj put za naš dom. Zahvaljujem i logističkoj podršci koja je bila iza kamera i rješavala sve probleme u hodu, kao i svim dobrim ljudima naše države, s obzirom na to da je akcija prerasla našu sredinu. Novac ćemo usmjeriti na obnovu dva koša u dvorani. Govorimo o cijeloj konstrukciji, obruču te novoj ploči od pleksiglasa, a s ostatkom novca ćemo kupiti dvije nove ploče i za izvanjski teren, budući da smo skupili više novca nego što je to bilo planirano - nije krio zadovoljstvo ravnatelj Doma Goran Tubić.

Kampanju su podržali Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka i Volonterski centar Osijek, a podršku u realizaciji kampanje i vožnje dali su i Lege za djecu superjunake.

- Iznimno mi je drago da je iza nas druga kampanja koju provodimo u suradnji i na inicijativu našeg filantropskog osječkog dvojca Igora i Ivice. Važno je reći da s Legama za djecu superjunake imamo kontinuiranu suradnju od 2016. godine, kada su prvi put dobili priznanje za filantropsku inicijativu građana, i od tada ta suradnja raste i razvija se - kazala je upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj. I. Alilović

Igor Toman

biciklist i filantrop

Zahvaljujem svima koji su podržali ovu kampanju, jer će zbog njih djeca imati nove koševe i sretno igrati košarku. Put je bio naporan, ali smo ga, zahvaljujući dobrom motivu, uspješno odradili.
Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije