Regija
VIŠNJA DORIĆ OPTUŽUJE

Šutalo mi je rekao: Podržite zaduženje, bit će i za Ivanovce
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Dorić Šutalove riječi smatra ucjenom i tvrdi kako joj je poručeno da s njom nema više razgovora
IVANOVCI

Nakon što je u Ivanovcima u ponedjeljak, 21. rujna, održano druženje mještana koje je sazvao gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, s ogorčenjem nam se zbog događaja na skupu obratila predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ivanovci Višnja Dorić (HDZ), koja tvrdi da ju je tom prigodom gradonačelnik ucjenjivao.

- Druženju je nazočio gradonačelnik s desetak svojih suradnika, nekoliko stanovnika Ivanovaca te ja kao predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ivanovci, koja sam o tom druženju iz Ureda gradonačelnika kontaktirana i telefonski obaviještena tek na sam dan druženja s mještanima, iako je gradonačelnik za njega termin odredio još 11. rujna. Toliko o suradnji gradonačelnika i vijeća mjesnih odbora - ako vodstvo nekog mjesnog odbora nije iz njegovih redova - kazala je Dorić.

- Nakon što sam kao predsjednica u razgovoru s gradonačelnikom izrazila nezadovoljstvo učinjenim u ovom prigradskom naselju u protekle tri godine, reakcija gradonačelnika Šutala koja je slijedila zapravo je potpis njegova dugogodišnjeg ponašanja i načina suradnje, a to je pokušaj ucjene gradske vijećnice Spomenke Stanić iz Ivanovaca. Konkretno, otvoreno mi je i podrugljivo kao predsjednici VMO-a poručio da će, ako vijećnica Stanić iz Ivanovaca na idućem Gradskom vijeću podrži njegovu ideju za novo kreditno milijunsko zaduživanje Grada Valpova, možda biti i nešto novca za Ivanovce. No na te otvorene ucjene sa strane gradonačelnika Šutala nisam pristala, nakon čega je gradonačelnik u svom poznatom stilu rekao da, s njegove strane, više nema što pričati sa mnom, nakon čega sam napustila skup - prepričava Dorić, koja tvrdi i da to nije prvi takav gradonačelnikov istup u vrijeme obilaska i organizacije druženja s mještanima prigradskih naselja proteklih tjedana.

- Gradonačelnikovo ponašanje može se svesti na izraz "cilj opravdava sredstvo", a ucjenjivanje postaje još jedno sredstvo kojim nastoji doći do novca kreditima te zadužiti Grad za sljedećih deset godina kako bi prikrio neracionalno i nestručno upravljanje, tešku situaciju i nelikvidnost proračuna, do čega je dovelo njegovo upravljanje gradom protekle tri godine - tvrdi čelnica ivanovačkog VMO-a.

U namjeri da čujemo i drugu stranu, poslali smo upit u Grad, no, uobičajeno, odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Lidija Aničić
HDZ: “Transparentno” u kampanju
“Kako je Šutalo očito već krenuo u kampanju za nove lokalne izbore i hvali se transparentnošću, ‘vjerujemo’ da će o ovom potezu i metodama ‘suradnje’ transparentno informirati javnost preko svog novog mjesečnog političkog glasila Valpovačke nezavisne liste (VNL), odnosno Valpovačkog novog lista (VNL), koju proizvodi i plaća novcem građana grada Valpova”, zaključuje predsjednik valpovačkog HDZ-a Antun Katalenić o događaju, koji je prenesen i na Facebook stranici HDZ-a Valpova.

Valja podsjetiti da je predsjednica Dorić i prije upozoravala na ignoriranje VMO-a Ivanovci sa strane Grada te se žalila da joj na poslane mailove iz Grada nitko ne odgovara, niti se realiziraju projekti na koje upozorava Vijeće.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana