Osijek
ČEPINSKA KNJIŽNICA

Pozivaju mlade da se pridruže Teen book clubu
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Pri Knjižnici Centra za kulturu Čepin već djeluje čitateljski klub KljučČ koji okuplja starije zaljubljenike u knjige kojima je i dalje u ovo digitalno doba riječ na papiru neodvojiv dio osobnog kulturnog uzdizanja, a da bi potaknuli mlađe naraštaje da se okrenu knjigama umjesto ekranima raznih uređaja putem kojih dolaze do raznih sadržaja, Knjižnica se odlučila osnovati KljučČ - čitateljski klub za mlade (Teen book club).

Marija Čačić, voditeljica čepinske knjižnice, navodi da ovaj mjesec prikupljaju prijave mladih.

- Namjera nam je okupiti mlade oko knjige, čitanja, kulture, umjetnosti, druženja... Stoga ćemo do kraja rujna prikupljati njihove prijave, a za to je potrebno u Knjižnici potražiti i ispuniti anketni upitnik. Pozivam sve naše mlade korisnike usluga da nam se priključe, a tijekom Mjeseca hrvatske knjige planiramo prvi inicijalni sastanak. Mladi će KljučČ samostalno voditi te će imati apsolutnu slobodu izbora i mogućnost predlaganja i kreiranja sadržaja koje oni žele, uz našu potporu kvalitetnim, pozitivnim i primjerenim prijedlozima. Sve se dodatne informacije o KljučČ-u mogu dobiti u Knjižnici - kaže Marija Čačić.

Prema riječima Branka Jalovičara, predsjednika Likovne udruge Čepin i voditeljice Čačić, i nadalje će se družiti sa slikarskim alatima i učiti o tehnikama i osnovama slikanja, naravno radionice će se organizirati uz potporu, kaže ravnatelj Centra za kulturu, Općine Čepin i samog Centra za kulturu. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike