Mozaik
USPJEŠNI HRVATSKI DJ OSVAJA ETER

Filip Motovunski deveti put na BBC Radiju 1
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Filip Motovunski deveti put osvaja BBC Radio 1 u najpoznatijem drum & bass showu Renea LaVicea na londonskom kultnom radiju. Ovaj put riječ je o njegovom remixu za pjesmu "Gyalis", američkog dvojca Rumble, kojeg čine jungle veterani Liondub i Marcus Visionary u suradnji s Jamajčanima Mr. Lexxom i Suku Wardom, piše Ravnododna.hr. Filip na svojim društvenim mrežama već neko vrijeme najavljuje iduća četiri izdanja za prestižne labelove Ram Records, Trojan meets Jungle Cakes, Subtitles Music, a prvo koje je ugledalo svjetlo dana upravo je "Gyalis" remiks za Liondub International.


Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz Motovuna. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass pjesama, prema čemu je danas prepoznatljiv.


Svoje glazbeno putovanje počinje s izdanjem "Ta Pa Tap" EP-ja koji izlazi za Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label izlazi i "Sort Dem Out", EP koji je nastao u suradnji s Rahmaneejem. Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao "Noonshine" EP i "Love Frequency" singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje "Lava/Shakka" koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena.


Deset godina na sceni Filip obilježava dvostrukim CD izdanjem za PDV label naziva "Ten Years Making Beats". Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ubrzo nakon toga počinje nizati izdanja za kultni Bad Taste Recordings u vlasništvu Vegasa. Prvo izdanje za Bad Taste su pjesme "Right Here" i "Lava VIP" koje dobivaju i videospot u režiji Filipa Filkovića Philatza, u kojem Motovunski prvi put repa na engleskom.


"Check Out The Vibe" EP, "Hornsman Coyote & Jah Mason – Belly of The Beast" remix, "Combination", "N.O.H.A. – Process Of Living" remix, "Get Some", "Lion King", neka su od izdanja s kojima Filip postaje međunarodno prepoznatljiv i koja se redovno vrte na BBC radiju te u setovima poznatih imena kao što su Calyx & TeeBee, Rene LaVice, Ed Solo, High Contrast, Skeptical, Noisia… Slijede izdanja "The Street/Burp", "Conversation/Argument", "Listen To The Sound ft. Mikkim & MC Spee", "Benny Page & Kursiva – Preditah" remix za labelove kao što su TeeBee-jev Subtitles Music, Ed Solo-v Jungle Cakes i Optivov Red Light Records. Većina spomenutih izdanja uspijevaju dobiti službene uploadove na najpoznatijim YouTube kanalima drum & bass žanra kao što su MA Music, Skank & Bass, DNBArena, District Bass, Darkstep Warrior i FaxCool. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike