Sport
PRVI SUSRET 2. KOLA EUROPSKE LIGE

NEXE iz Baskije s
tri gola "minusa"
Objavljeno 22. rujna, 2020.

Rukometaši NEXE-a u prvoj su utakmici 2. kola Europske lige poraženi na gostovanju u Irunu od domaće Bidasoe Irun s 30:27. Rezultat je to koji daje nadu kako se u uzvratu 29. rujna u Našicama može nadoknaditi "minus" te da će NEXE zaigrati u skupini novoga EHF natjecanja. Međutim, s obzirom na tijek susreta moći će u redovima NEXE-a i žaliti za propuštenim. Premda su domaći bolje otvorili susret te su sredinom prvog poluvremena imali vodstvo od tri razlike (8:5), Našičani su zaigrali puno bolje te pet minuta prije odlaska na odmor stigli i do dva pogotka prednosti. U tom dijelu susreta odlično su djelovali našički pivoti Pešić i Pribetić koji su napadački vukli momčad, a uz dobru obranu raspoložen je bio i vratar Moreno Car.

Na odmor se ipak otišlo bez prednosti i jedne momčadi. NEXE je bolje otvorio drugo poluvrijeme, poveli su gosti sa 17:15 međutim veći dio toga dijela susreta kretao se po principu jedan ili dva koraka naprijed pa dva koraka natrag. Na ulasku u posljednjih deset minuta susreta NEXE je imao vrlo obećavajućih dva pogotka prednosti. I onda, po ne znamo koji put, dogodile su se "crne minute" u završnici. Mora se priznati i istaknuti kako su bili izrazito čudni sudački kriteriji. Naime, francuski sudački dvojac samo je jednom pokazao domaćem igraču dvije minute, dok su Našičani 18 minuta proveli na klupi, a crveni karton zaradio je Jelinić.

Koristlo je iskusni španjolski sastav igrača više u polju, uslijedio je u pet minuta preokret i četiri uzastopna pogotka Bidasoe, a manje od dvije minute prije kraja klub iz Baskije je imao čak neugodnih četiri razlike prednosti što bi još uvijek bila dostižna, ali ipak ne baš "minus" koji bi u Našicama bio okarakteriziran dobrim, s obzirom na sam tijek utakmice. Ipak, iskusni Kević je postigao pogodak za konačnih 30:27. Odličan kod hrvatskog viceprvaka bio je Živan Pešić sa sedam pogodaka, potporu je imao u Keviću sa šest i Jaganjcu sa četiri pogotka. Kod Španjolaca Rumunj Racotea i desnokrilni španjolski reprezentativac Odriozola postigli su po šest pogodaka.

U svakom slučaju bit će zanimljiv uzvrat u Našicama. NEXE sigurno može nadoknaditi "minus tri", ali konačno im se ne smiju događati "crne minute" u završnici susreta koji su ih u posljednje vrijeme prečesto skupo koštali. K.Lacković


Krešimir Lacković
BIDASOA IRUN *30(14)

NEXE *27 (14)

IRUN - Polideportivo Municipal "Artaleku" Gledatelja: 600. Suci: Said Bounouara i Sami Khalid (Francuska).

BIDASOA IRUN. Ledo 1 (5+0), Sierra (2+0), Cavero 1(1), Crowley 4, Racotea 6, Zabala, Odriozola 6, Aguinagalde, Serrano 1, Salinas 3, De La Salud 2, Azkue 3, Tesoriere, Da Silva, Bartok 3 i Bonanno.

NEXE: Car (10+0), Radovanović (0+1), Bakić 1, MIleta, Mrđenović, Barišić-Jaman, Buvinić 3, Jelinić, Vida 1, Severec 2, Pešić 7, Kević 6 (1), Rodin, Jaganjac 4, Vozab i Pribetić 3.

SEDMERCI: Bidasoa Irun 3(1), NEXE 2(1); ISKLJUČENJA: Bidasoa Irun 2 minute (Serrano 2), NEXE 18 minuta (Bakić 2, Mrđenović 2, Jelinić 2+2+2), Pešić 2+2, Jaganjac 2, Pribetić 2). CRVENI KARTON: Jelinić (NEXE)
Najčitanije iz rubrike