Sport
PROMETNO NA OSJEČKOM STADIONU

Bohar napokon stigao, odlazi kapetan Škorić?
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Bohar će biti predstavljen danas, a čini se kako je Bjelica skloniji odlazak dopustiti Miletu Škoriću negoli Anti Majstoroviću

U Gradski vrt stigao je još jedan novi igrač. Nije riječ ni o kakvoj neočekivanoj "bombi", nego se bijelo-plavima napokon pridružio slovenski krilni napadač Damjan Bohar.


Saga oko realizacije tog transfera potrajala je malo duže negoli je trener menadžer osječkog nogometnog prvoligaša Nenad Bjelica planirao. Računao je kako će posao dovršiti u vremenu koje bi mu omogućilo Bohara koristiti već u europskom nastupu protiv Basela, ali poljski klub Zaglebie, čije je boje Bohar branio prije dolaska u Osijek, pronalazio je razne načine kako bi otegnuo realizaciju. No sad je i to gotovo. Poljski mediji bliski sad već bivšem Boharovom klubu pišu kako je Osijek platio 500.000 eura odštete te kako će Slovenac u Gradskom vrtu zarađivati 33.000 eura na mjesec. U Poljskoj malo koji igrač ima toliku plaću, također se navodi kako su za Bohara bili zainteresirani i njihovi klubovi, Legia Varšava i Lech Poznan, ali nisu željeli platiti toliku odštetu za 28-godišnjaka.

Još jedna meta

Uglavnom, 28-godišnji Slovenac stigao je u Osijek, jučer je obavljao uobičajene procedure poput liječničkih pregleda i sličnih stvari, potpisat će trogodišnji ugovor, a široj javnosti klub bi ga službeno trebao predstaviti danas. Njegov debi treba očekivati već u subotnjem susretu protiv Gorice. Indikativno je kako su sva tri igrača koja su došla u redove osječkog prvoligaša otkako je Nenad Bjelica dobio maksimalne ovlasti, kada je u pitanju klupska sportska politika, potpisala trogodišnje ugovore. Dakle, na isto ono vrijeme koliko vrijedi i Bjeličin ugovor. Dolaskom Bohara nastavljeno je popunjavanje igračkog kadra na deficitarnim pozicijama, a ostalo je još jedno mjesto koje bi trener rado volio obogatiti novim imenom. Riječ je poziciji zadnjeg veznog, pa u sljedećim danima treba očekivati kako će Bjelica riješiti i tu posljednju svoju potrebu, pa će se onda u miru moći posvetiti građenju Osijeka koji će, kako je rekao, moći biti konkurentan u borbi za trofeje na domaćoj sceni, ali u isto vrijeme i ostavljati mnogo dublji trag u Europi, jer kog vraga će se svake godine izlaziti na europsku scenu pa zapinjati već na prvoj stepenici, što se bijelo-plavima dogodilo u posljednje dvije godine.

Kapetan na odlasku?


Osim tih ulaznih transfera, mogao bi se dogoditi i jedan izlazni. Nije tajna kako su oba stopera bijelo-plavih na meti inozemnih klubova. Upravo je zbog toga već ranije Bjelica u Gradski vrt doveo Španjolca Josea Antonija Cara jer je očito planirao pustiti jednog od njih dvojice. S obzirom na to da je Caro u Varaždinu već bio na klupi za pričuve, očito je sasvim blizu potrebne tjelesne spreme kako bi mogao konkurirati i za početnu jedanaestoricu, a to znači ozbiljnije razmatranje ponuda koje su na stolu za Škorića i Majstorovića. Upravo u vrijeme kada je Bjelica preuzimao kormilo zakotrljala se priča o Dinamovoj ponudi za Antu Majstorovića, ali Osijek je to hladno odbio. Prema posljednjim informacijama Bjelica je skloniji zeleno svjetlo upaliti za odlazak kapetana Mileta Škorića, za kojeg je najveće zanimanje pokazala varšavska Legia. Možda cijela ta priča epilog dobije već danas...


Dalibor Keler
SAMO EROS GREZDA UPITAN ZA GORICU
Povoljna je i zdravstvena situacija u redovima Osijeka. Naime, praktično će svi igrači biti na raspolaganju za susret protiv Gorice ako ne bude nekakvih neplaniranih nezgoda tijekom ovog tjedna. U normalan trening trebao bi se vratiti Dmitro Lopa, a jedini koji je pod znakom upitnika zbog ozljede je Eros Grezda. On je zbog stopala preskočio gostovanje u Varaždinu, pa će se tek vidjeti hoće li se oporaviti do subote.
Najčitanije iz rubrike